26 Şubat 2009 Perşembe

Kullandığımız Kozmetik Ürünlerin İçinde Ne Var?

Hepimizi bu satırlarda buluşturan bir sebep var. O da kozmetik tutkusu. Hepimiz bayılıyoruz kozmetiğe, süse, püse. Ama kullandığımız ürünlerin içeriklerinin zarar/yarar dengesini bilmiyoruz.

"Skin Deep" sitesi 41,000 in üzerinde ürünle ve 50den fazla tanımlanmış toksiği değerlendirebilen yenilikçi ve denetimci veritabanına sahip. Bu sitede kullandığınız ürünün adını ve markasını yazarak aldığı puana göre fikir edinebilirsiniz. 10 üstünden 10 alan ürün çok tehlikeli, zehirli anlamında 0 ise tehlikesiz anlamında. Şimdiden daha tezi yok siz de elinizdeki ürünlerin içeriğinde neler var bakmaya başlayın

http://www.cosmeticsdatabase.com/


Aşağıda 2 ürünle ilgili araştırmayı örnek olması amacıyla yaptım.


İlk olarak EDM All smiles allığı araştırdım ve değeri 3 çıktı. Bu ürünün orta derecede tehlikeli olduğunu söylüyor ancak 3 olması ortanın da en alt düzeyinde bulunması, EDM allıkları daha güvenli kullanacağımız ürünler arasına koyuyor.









İkinci olarak da Guerlain'in Divinora fondöteni için arattırdım ve veritabanındaki değeri 7 çıktı. Bu da bu ürünün yüksek tehlike yani kanserojen içeriğinin nispeten daha yüksek kaliteli olduğunu söylüyor






Umarım bu bilgiler işinize yarar...

S.
Pin It

4 çok değerli yorum:

RaheL dedi ki...

sarosh'um öyle faydalı bir konuya değinmişsin ki tebrik ederim.yüzümüze hergün sürdüğümüz makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünlerinin içerikleri hakkında bilgili olmamız şart..içinde kimyasal dolu olan bir cok ürün cildimizin erken yaşlanmasını da hızlandırıyor..bu konuda herkes bilinçlenmeli..öncü olduğun için sana teşekkür ederim canımm benimm:)

SaR dedi ki...

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana :)

gatto dedi ki...

sık sık uğradığım bi site oldu, çok teşekkürler.
ama psikopata bağladım biraz, bendeki herşey zararlı, hepsinde paraben var :((

SaR dedi ki...

Canım çok teşekkür ederim. Parabenler ürünlerin daha uzun ömürlü olmasına yardım ediyor. Bir nevi raf ömrünü uzatıyor ve bakterilere karşı koruyucu olarak görev yapıyor. Organik veya doğal içerikli tüm ürünlerin raf ömrü kısa oluyor paraben içermedikleri için.

Ancak ortada parabenin özellikle göğüs kanserine yol açtığına dair iddialar var. Henüz kanıtlanmış değil o açıdan bazı ürünleri parabensiz kullanmaya gayret ediyorum elimden geldiğince. Yani henüz çok korkulacak bişey yok hala "iddia" boyutunda çünkü sen rahat pş :)

Blog Widget by LinkWithin