24 Şubat 2009 Salı

RiMeLoLoJi


Biliyorum başlık oldukça iddialı. Bugüne kadar en az 60 çeşit rimel denedim, rimellere bu kadar düşkün bir kızın ağzından dökülen başlık da ancak bu olurdu.

Güzel bir makyajın ve hatta makyajsız günlerin olmazsa olmazı rimeller makyaj zevkimizin en önemli parçası. Peki her rimel aynı mı? Tabi ki değil her rimelin kendine özgü özellikleri, formülleri ve fırçaları var. Bu başlıkta beni, sürekli yeni bir rimelden bahsederken bulabilirsiniz. Bugün elimdeki rimel ve rimel bazlarını ince eleyip sık dokuyacağız :D


Lancome Hypnose hem uzunluk hem dolgunluk isterim, bitene kadar kurumasın, rimeli 3-4 kat rahatça kirpiklerim birbirime yapışmadan sürmek isterim diyorsanız, aradığınız rimel tam olarak Lancome hypnose. Eğer kirpikleriniz orta uzunlukta ve sıklıkta ise bu rimel sizde kesinlikle takma kirpik etkisi yaratacak. Fiyat olarak biraz yüksek olsa da, performansını gördükten sonra asla vazgeçemeyeceksiniz.



Clinique High Impact özellikle dolgunluk veren rimellerden karbon karası rengi ve gözlerden kolayca çıkan formülüyle, bitene kadar erken kurumamasıyla. Özellikle hassas gözleri olan ve simsiyah kirpik isteyen kişilerin tercihi olabilir.



Rimmel Glam Eyes ben sabah 6'da kalkıyorum öyle makyajla filan uğraşamam, bir sürmede topaklanma yapmayan, dolgunluk ve uzunluk veren bir rimel olsa keşke diyenlere müjde!! Rimmel sizin gibileri düşünmüş ve Glam Eyes'ı yaratmış. 10 kata kadar dolgunluk, hem de hiç topaklanmadan. Üstelik fiyatı sadece 16 lira (tabi şimdilik)




Lancome Fatale, ben sadece akşamları rimel kullanıyorum dramatik bakışları seviyorum diyenlere özel bu rimeli kullanabilmek için kendinize özgü bir sürüş tekniği yaratmak zorundasınız. Kendi tekniğinizi yarattıktan sonra tek bir sürüşle bile yoğun ve upuzun kirpikleriniz olacak. Her lancome rimeli gibi de uzun ömürlü ve göz altlarına akma yapmıyor. Eğer kirpikleriniz sık ve kısa ise bu rimel tam size göre. Her lancome rimeli gibi biraz pahalı tabi :/




@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Max Factor Calorie 2000 O efsanevi bir rimel. Nedendir bilmem ama 10 yıldır bu rimele karşı müthiş bir aşk besliyorum. O benim vazgeçilmezim. Günlük makyajımın vazgeçilmezi 2000 kirpiklere muhteşem bir dolgunluk kazanıyor. Fırçasını kullanmak çok kolay kesinlikle bir taktiğe gerek yok. Her tür kirpiğin dostu. Günün birinde bu rimeli muhakka deneyin. Piyasada yaklaşık 25 TL



NYX Doll Eye, bu rimelin Türkiye'de satışı yok (daha sonra nerden aldığıma dair başlığı açacağım beni takip edin :))) Kirpiklere çok güzel dolgunluk veren, uzun süre formülü bozulmayan bir rimel ancak sabah çıkıp akşam eve gelenlerdenseniz bu rimel size göre değil. Çünkü 4-5 saat sonra dökülmeye başlıyor. Kısa sürecek olan akşam gezmelerinde severek kullandığım bir rimel



Gabrini Elegant bu rimeli alma sebebim piyasada fiyatı çok ucuz olan (5TL) herhangi bir rimel denemek istememdir. Henüz 1-2 kez kullanmış olmama rağmen herhangi bir akma yapmadı. Fiyatına göre ise verdiği dolgunluk şaşırtıcı ama öyle uzunluk vermesini filan beklemeyin. Rimele ancak 5 lira veririm diyenlere özel :)



Clinique High Definition uzun kirpiklerim olsun istiyorum ama rimel sürerken hep birbirine yapıştırıyorum, rimel sürmek çok zor diyenlerin imdadına Clinique koştu. Yarısı tarak yarısı fırça olan bu rimell bir tarafıyla dolgunlaştırıp uzatıyor diğer tarafıyla da tek tek ayrılmış kirpikler yapıyor. Kremsi kıvamına alışmak için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Rimel sürmeye yeni başlayan ama güzel sonuçlar isteyen herkes için ideal.




@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



L'oreal Telescopic Carbon Black "benim kirpiklerim çok yoğun bana uzunluk lazım" ya da "tek tek ayrılmış uzun kirpik isterim" diye tutturanlar için üretilmiş bu rimel benim en favori rimellerim arasında yer alıyor. Çünkü o gün hangi rimeli kullanırsam kullanayım ekstra uzunluk istediğimde üstünden bu rimelle geçiyorum. Bunu mutlaka deneyin inanamayacaksınız. Piyasa fiyatı yaklaşık 30 TL





Maybelline Unstoppable rimel fırçası dediğinin kılları uzun uzun kendisi de büyükçe olur diyen hanım kızlarımız için yaratılmış. Doğal bir görüntü yakalamak isteyen herkes ama özellikle doğallıktan ödün vermeden uzun kirpik isteyenlere göre.




Başta da söylediğim gibi, rimellere çoook düşkünüm ve almadan duramıyorum. Bu da ne demek? Biz daha bu başlıkta çok buluşur, yorum yaparız demek. Bir sonraki konumuz rimel bazları ile ilgili. Umarım bu başlık rimel seçerken işinize yarar. Şimdilik bu kadar çok yakında görüşmek üzere
















































































































































































































































Pin It

6 çok değerli yorum:

Özge dedi ki...

Budur;))
Bu kadar ayrıntılı bir rimel dosyasını senden başkası da yapamazdı. Bence çok yararlı bir başlık olmuş, ellerine sağlık;)

RaheL dedi ki...

gercekten süper bir kaynak olmuş..böylesini hic bir blogta görmedim canım..ayrıca burda her keseye hitap eden bir sürü rimel seçeneği var.
ben hypnose kullanıyorum.cok memnunum.ama clinique nin rimelini almayı düşünüyorum.denemek istediklerimin arasında..

SaR dedi ki...

Sağol özgüşüm benim. Bu başlık daha çok şenlenir :D

Özge dedi ki...

Şenlensin tabii;)))
Bu arada ben de, YSL ve Zoomlash kullanıyorum üst üste.
Bu arada ben de High İmpact deneyeceğim Gülsüm'üm, baktım da fırçasını beğendim. Sen sanki High İmpact almıştın, yanılıyor muyum?

Güz Çiğdemi dedi ki...

bu kaynak olarak yararlandığım bilgilendiğim rimel dosyası için ne kdar teşkkür etsem azdır heralde.her rimel almayı düşündüğümde okuyorum bi kez mutlaka.

SaR dedi ki...

Güz çiğdemi çok teşekkür ederim canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Blog Widget by LinkWithin