31 Mart 2009 Salı

DeSert EssEnCe Facial Scrub & Face Wash




Günlerdir gelecek konularda gördüğünüz Desert Essence Scrub ve yüz yıkama jelini yorumlamak bugüne kısmetmiş :)

Benim cildim çok hassas, kızarmaya ve sivilce çıkarmaya meyilli manâsız bir cilttir. Bugüne dek denediğim pek çok scrub ile barışamamıştır. Bunların arasında clinique 7 day scrub, Shiseido Pureness Scrub ve Lancome Face Scrub var. Ama Desert Essence başka.

Daha önce Desert Essence markasını duymamış olabilirsiniz. DE 30 yıllık organik bir marka. Ürünlerinde özellikle 2 temel içerik var; Jojoba ve Aloe Vera
Desert Essence Organik ürünleri
paraben,
sodium lauryl/laureth sulfates,
phthalates, yapay parfüm veya boya,
silikon,
EDTA, (ethylenediaminetetraacetic asit, kimyasal bir bileşen)
glycol, ve
petrol bazlı içerikler kullanmıyor. Hayvan ve çevreye duyarlı bir marka.

Bu scrub gerçekten cildime çok nazik davranıyor ve her gün kullanım için çok çok uygun. Her gün duşta uyguluyorum ve ardından ya nemlendirici ya da herhangi bir maske uyguluyorum. Sonuçlardan çok memnunum. Eğer hayatınızın peelingini bulamadıysanız bunu bir deneyin derim. Üstelik en büyük artısı kuru ve hassas ciltlere bile harika davranıyor. Çok kuru cildiniz olsa bile içeriğindeki jojoba yağı ve badem yağı cildinizin hassasiyet göstermesini ve kurumasını önlüyor. Tekrar ve tekrar almak isteyeceğim bir ürün
Yüz yıkama jeli

Bu ürün, DE'nin en popüler ürünlerinden biri. İlk kullanmaya çalıştığımda oldukça şaşırmış ve hayal kırıklığına uğramıştım. Çünkü berbat kokuyor ve kıvamı su gibi. Hatta büyük konuşarak bu nasıl iğrenç bişey insanlar bu ürünü niye bu kadar çok beğendi anlamadım dedim. Yine büyük konuştum ve tükürdüğümü yaladım. Çünkü artık bu ürüne bayılıyorum. Hatta kokusu da eskisi kadar kötü gelmiyor :)

Temel maddesi organik çay ağacı yağı antiseptik olarak biliniyor. Bir diğer etken maddesi de Awapuhi; awapuhi (beyaz zencefil) akne oluşumunu engellemeye yarıyor ve bu işi gerçekten de başarıyor. Eskiye oranla daha az sivilce problemi yaşıyorum.

Bu yıkama jeli sadece temizlemiyor günden güne cildi canlandırmak ve aydınlatmak gibi benim açımdan kutsal işler de yapıyor. Birisi bana söylese inanmazdım ama gerçekten de cildimde iyiye gidiş var. Tabi ki mucizevi değil ama hem temizlemesi hem de yardımcı bir cilt bakımı olması fikrine bayılıyorum. Aramızda kalsın erkek arkadaşım da çaktırmadan yüzünü bununla yıkıyor geçenlerde jeli banyoda görünce yakayı ele verdi :) Napayım çok hoşuma gitti diyor :D

Bu ürünle ilgili tek şikayetim ambalajının çok kötü olması. Ürün sıvı olduğundan gereğinden fazlasını harcamak işten bile değil. Bu kadar müthiş bir ürünün pompası daha güzel olabilirdi. Aşırı kuru cildiniz varsa bu ürünü almadan araştırın. Ama diğer tüm ciltler için önerebilirim

Peki ben bu ürünleri nerden aldım: iherb.com'dan :)

http://www.iherb.com/ sitesi TR'ye Fedex ve UPS ile hizmet veren ve şahane ürünler içeren bir site. Tüm kargolar elinize günde ulaşıyor ama tabi ki fiyatı pek de uygun sayılmaz. Bir kaç kişi ile birleşilik alınabilir. İlk 1 kilo için 24 USD'lık bir fiyatı var. Eğer ilk kez alışveriş yapacaksanız, ödeme esnasında DEM398 kodunu kullanarak 5 dolarlık bir indirim alabilirsiniz. Bu konuda size her zaman yardımcı olabilirim.



XoXo






Pin It

10 çok değerli yorum:

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

saroşşş senin önerilere çok güveniyorum gerçekten cilt yapımız birbirine benziyor uzun zamandır beklediğim ürünlerdi bunlar kesinlikle ikisinide deniyeceğim :))
bu arada yves rocher papatyalı toniği çok seviyorum saroşş onuda sen önermiştin cildimde hiç hassasiyet oluşturmuyor normalde hiç sevmem tonikleri ama bu çok güzel gerçekten:)

camellia dedi ki...

desene tam benlik bu ürünler.cildim hassas ve kızarmaya meyilli.ama alabilecegimiz bir yer yok.dedigin gibi i-herb var ama kargosu cok yüksek..

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

i herb de fiyatlar çok uygun aslında kargo o kadar pahalı olmasa hemen alırdım açıkcası ..

orchide dedi ki...

wooouww çok etkilendimmm:))
eline sağlık saroşum süpersin:*
esoşum ikimizinde ilerleyen zamanda peeling ihtiyacı olacak nasılsa burdan birleşip alırız senle yaa tam bizlik bi peeling gibi buu:D

SaR dedi ki...

Evet kızlar bence de tam bizlik mutlaka denenmesi gereken bir ürün ebayden de tekli ürün olarak alınabilir.

Camellia kız sen nerdesin acaip özledim

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

tamam nacişimmmmm tam bizlik bu ürünler :)

Camellia dedi ki...

saroşum sorma bir hafta bahar temizliği yaptırdım.o yüzden hiç giremedim.bide hollanda'dan eşimin akrabaları geldi.geziyoruz bol bol:))

Özge dedi ki...

Saro'şum o nasıl bir kıvam yahu, hiç çekici görünmedi:( Gerçi sen de ilk başta benim gibi düşünüyormuşsun;))

SaR dedi ki...

Gülsümcüm bol bol gez cnm ne güzel.
Özgüş bi kullansan fikrin kesin değişir cnmm

Adsız dedi ki...

Yine döktürmüşsün sağol şekercim,ben bir de nemlendirici maske arayışındayım Saroşum, sen ne kullanıyorsun?
Zeynoş :)

Blog Widget by LinkWithin