1 Mart 2009 Pazar

NYX Lipstick Swatches I - RujSaL Durumlar 1

NYX Rujlar (NYX Lipstick Swatches)

Hayatımın son 13 yılında hep makyaj ve kozmetik oldu ama nedense son 1 yıl öncesine kadar rujlarla aram pek yoktu. Cilt tonuma hiç bir rujun yakışmayacağını düşündüğümden olabilir :) Ancak ne olduysa oldu, tam bir ruj manyağı oldum son 1 yılda. Özellikle pembe ve kırmızı tonlar tam benlik. Ama şu da bir gerçek ki her renk her makyaj ile uyumlu değil. Kötü seçilmiş bir ruj rengi tüm makyajınızı bir çırpıda sıfır ile çarpabilir. Göz makyajınızı koyu yaptığınız günde koyu bir ruj sürerseniz "palyaço" gibi görünmeniz mümkün. Böyle zamanlarda açık renkleri tercih ederseniz alacağınız sonuç çok daha güzel olur. Kim Kardashian'ın makyajı renk uygunluğu konusunda iyi bir örnek. Ebru Gündeş'in makyajı ise kötü bir örnek.





Kendi uyguladığım makyajda özellikle dikkat ettiğim bir diğer nokta allık ve ruj renklerinin alt ton uyumu. Kırmızı ruj sürdüğümde pembemsi rujlar yerine sarı alt tonu olan şeftali veya bronz allıklar tercih ediyorum. Pembe rujlarla, pembe allıklar kullanıyorum. Tabi ki bu benim stratejim.

Gelelim NYX rujlara

Şu ana kadar 2 çeşit NYX ruj denedim; NYX round lipstick ve NYX black label lipstick

NYX round lipstick, kremsi dokuya sahip, az da olsa nemlendirici ve çok pigmentli renklere sahip. Kutuda görünen rengi ve dudakta duran rengi birebir. Aynı zamanda dokusundan dolayı yoğunluğu rahatça dengelenebilir. Tek kat sürerseniz hafif olur ve gittikçe istediğiniz rengi yakalayabilirsiniz. Yoğun bir kokusu ve tadı yok, o yüzden ruju yeme alışkanlığı olanlar rahatça alabilir.

Peki nerden alabilirim? Diyorsanız, www.cherryculture.com sitesinden veya buraya tıklayarak tanesi 2 Dolar olan bu rujlardan yarım kiloya ulaştığında vereceğiniz 10 Dolar kargo parasıyla istediğiniz kadar alabilirsiniz.

Bu rujlar arasındaki favorilerim; Louisiana, Tea Rose, Femme, Spellbound










Bu arada, domuzcuğun ruj rengine bayıldığım için resmini koydum :D ...devamı gelecek

Pin It

8 çok değerli yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

canım süper olmuş bu swatchlar.. yakın zamanda nyx milk göz kalemi almak istiyodum yanında lousiana, tea rose, margaritha, georgia, femme ve dusty rose da almam gerekicek lol

Özge dedi ki...

NYX'ler harika görünüyor;)))
Saro'şum görüştüğümüz gün, NYX rujların güzelliğine şahit olmuştum;) Bende de bir ruj deliliği başladığından tutamayacağım sanırım kendimi;))
Çok yararlı olmuş bebiş, renkler kolunda daha iyi anlaşılmış; teşekkürler;)

SaR dedi ki...

Teşekkür ederim Marjo, Özgü'ş yararlı olduysam ne mutlu. Bu arada alış-veriş çılgınlığınıza mani olamiyciğm :D

orchide dedi ki...

bende 10 rengi var nyx round lipsticklerin yapılarından ve renklerinden çok memnunum.lousiana ve femme renklerini bende kullanıyorum gerçekten süperler ayrıca doll ve fig renklerine de bayılıyorum ;)

Adsız dedi ki...

margaritha rengine bittimmm diyebilirim.NYX ruj almayı düşünüyordum.swatchlar cok iyi olmuş saroshummm:) tea rose listemdeydi şimdide sayende margarithayı aldım listeme..parıltılıymış çok hoş yaa..

SaR dedi ki...

Cnm parıltılı olsun diyorsan illa ki indian pink ve georgia diyorum. Indian pinkin günlük kullanımı çok rahat

Adsız dedi ki...

Saroşcuğum,swatchlar çok güzel gerçekten,faydalı buldum, bnim NYXim yok hiç bu arada :D Şu Kim Kardashianın rujuna bayıldım,ben de böyle bir şey istiyorum,aslında 1 tane vardı,Estee lauderın ama her gün kullandım ve bitti:(
Bu arada kırmızı ve pembe ruj için ben de seninle aynı allık-uj uyumu tekniğini uyguluyorum
Dynea

SaR dedi ki...

Cnm o zaman nyx in bir rujunu önerebilirim sana; vitamin veya perfect bu tonlarda

Blog Widget by LinkWithin