4 Mart 2009 Çarşamba

Slumdog Millionaire ve The Curious Case of Benjamin Button

Şimdiye dek izlediğim en iyi film >>>> Slumdog Millionaire
Oscar'a aday olan filmlerini çoğunu beğenmezdim ta ki bu yıla kadar "Curious Case of Benjamin Button" ve "Slumdog Millionaire" filmlerini izledim ve bu kadar güzel iki filmin aynı anda oscara aday olduğuna inanamadım. Slumdog Millionaire oyuncuları (en küçüğünden, en büyüğüne kadar) nerdeyse mükemmel denilecek oyunculuklarıyla göz kamaştırdılar. Konu, kurgu, işlenişi, müthiş film sonu, 2 saat süren filmin sonunda sanki daha yeni başlamış gibi hissettirmesi filmi benim için mükemmel yaptı. Filmin özetle konusunu herkes biliyor aslında ama yine de minik bir özet geçeyim

Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir anne-babası olmayan hintli bir çocuktur. Hindistan'da katıldığı "kim milyoner olmak ister " yarışmasında 10 milyon rupi kazanmıştır ve son soruda 20 milyon rupi kazanma şansı vardır. 10 milyon rupi kazandığı gece yarışmanın süresinin dolmasından sonra polisler tarafından tutuklanıp sorgulanır çünkü eğitimsiz birinin o soruları bilmesi imkansızdır. Fakat durum çok ilginçtir çünkü o sorularda Jamal Malik'in hayat hikayesi gizlidir.

Aslında filmin başında sizden bilmeniz beklenen soru şudur:

Jamal Malik nasıl milyoner olur?
A) Çünkü hile yapmıştı
B) Çünkü şanslıydı
C) O bir dahi
D) Çünkü yazılmıştı

Film Senaristi: Simon Beaufoy
Kitabın yazarı: Vikas Swarup Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Filmin Websitesi: http://www.slumdogmillionairemovie.co.uk/
Filmde emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum



Curious Case of Benjamin Button

Bu film hayatımı değişik açılarda sorgulamamı sağladı. Çok beğendim ve herkese tavsiye ederim. Sadece filmin bazı yerleri uzun tutulmuş ancak yine de sıkılmadan izlenen çok güzel bir film. 86 yaşında bir bebek görünümünde doğup hayata devam eden Benjamin'in hikayesinden kendi adınıza çıkarımlar yapacağınız kesin.
Cate Blanchett ve Brad Pitt'in oyunculukları oldukça başarılı, bunu söylemeden geçemem.

Oscara aday olan tüm filmleri izlemek istiyorum. Yarın Sean Penn'in Milk isimli filmini de izledikten sonra yorumlarımla yine buradayım.

Film Senaristi: Eric Roth
Kitabın yazarı: Eric Roth
Yönetmen: David Fincher
Filmin websitesi: http://www.benjaminbutton.com/

Pin It

3 çok değerli yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Saroşum teşekkürler film yorumların için.. sefaletin diz boyu olduğu bir filmmiş, yüreğim dayanmaz diye izlemiyorum bilerek slumdog'u.. ama çok güzel anlatmışsın sayende merak ettim.. benjamin button da 2 saat 40 dakika bayarım diye izlemiyorum :P ama milk'e bahanem yok, kesin seyredicem :P

SaR dedi ki...

Marjom slumdog millionaire izlemezsen pişman olacağın türden. Evet yürek burkan noktalar var ama film çok iyi. Benjamin Button ı evde izle sinemada kasılabilirsin ama mutlaka izle. Milk'i ben de izliycem hafta sonu

Glam dedi ki...

Aslında bence, Benjamin Button'ı iyi yapan tek yanı konunun şimdiye kdr hiç işlenmemiş olması, bu yüzden dikkatleri çok çekti. onun dışında bir erkeğin dramı yada hayat hikayesi diyebiliriz :)
Ama milyoner gerek konu, gerek film boyunca yaşanan flashback ve forwardlarla izleyici sıkmaması, gerek çıkarılan ders, olağanüstü müzikler ve dediğin gibi filmin sonunda daha yeni başlamış hissi vermesi nedeniyle oscara daha çok hak kazanmıştı.

Blog Widget by LinkWithin