14 Nisan 2009 Salı

Logona Day Cream & Rachel Perry Calendula Cucumber Oil Free Moisturizer

Öhöm, öhö, öhööö (konu ciddi olduğundan böyle bir giriş yaptım :D ) Zira konumuz nemlendiriciler...


Öncelikle benim en sevdiğim markalardan olan Rachel Perry'nin nemlendircisi ile ilgili biraz gevezelik etmek isterim.

Rachel Perry ürünlerin mucidi ve şirketin başı olarak 16 yaşından itibaren bu işin başında bulunmakta. İşe Coty kozmetik ile başlamış ve daha sonra kendi markasını oluşturmuş. Hatta doğal cilt bakımının öncülerinden biri olarak gösteriliyor. Prensiplerinden en önemlisi cilt bakımını ve kozmetiğini olabildiğince doğallaştırmak.


Yıllardır Rachel Perry tonik ve yüz yıkama jelini de kullanıyorum (yorumları yakında). Özellikle dudak balmları çok ünlü (bunun da yorumu pek yakında). Ama nemlendiricisinin yeri bende ayrı çünkü çok severek kullanıyorum.



Rachel Perry Calendula Cucumber Oil Free Moisturizer



  • Ultra hafif,
  • pH dengeli
  • Gözeneklerde tıkanma yapmaz (non-comedonogenic)
  • Yağ veya parlak bir görüntü asla oluşturmaz
  • Dokusu yağlı değildir ve her cilt tarafından kolayca emilmek için tasarlanmıştır.
  • Sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve onlara karşı savaşır.
  • Günlük hasarlara karşı cildi korur.
  • Cildin elastikiyetini artrır ve korumaya yardımcı olur
  • Üstelik içerdiği güneş koruması ile de gündüz nemlendiriciler arasındaki gözdem.
  • İçerdiği ekinezya, aynisafa ve salatalık ile cildi yatıştırır, yeniler ve nemini dengeler.

Ben severek kullanıyorum. Bu markayı annemin bir İngiliz arkadaşından öğrenmiştim. Meğer yurtdışında çok uzun yıllardır varmış. Kullandığım günden beridir de hep geri döndüğüm bir markadır. Her ürününü gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ürünlerinin neredeyse tamamı paraben içermiyor.

Bi de misler gibi tüten bi kokusu var. Özellikle ona bayılıyorum, sadece gündüzleri kullanıyorum ve acelem olduğu zaman (ki hep olur) bunu sürmeyi çok seviyorum çünkü anında cilt tarafından emiliyor. Bir de şişesinin pompası olması ürünü kontrollü kullanmanıza yardım ediyor. Yeşil olması da cabası. Üstündeki kadın biraz daha güzel olabilirdi. :D

Ancak; bu nemlendirici aşırı kuru ciltler için yeterli olmayacaktır. Özellikle belirtiyorum, bu hafiflikte bir ürünü sevmeyebilirler ama onun haricinde kuru, normal, yağlı, hassas, karma ciltlerin hepsine uygun. Piyasada 113 gramlık pompalı şişelerde satılmakta.

Peki nerde bulabilirsiniz?

http://www.iherb.com/ adresinde normal satış fiyatının % 40 daha indirimlisini bulabilirsiniz bu da 11 USD. Üstelik daha önce de değindiğim gibi DEM398 kodunu girerseniz 5 dolarlık bir indirim kazanabilirsiniz. Onun haricinde ebayde de bulabilirsiniz. Aslında bir çok sitede olmasına rağmen en ucuza alabileceğiniz site iherb.

İYİ HABER ise şu anda iherbte 24 dolar olan kargo bedeli 14 dolara indirilmiş. DAHA İYİ haber ise elinize sadece 3 günde ulaşıyor. Söylemedi demeyin :)

LOGONA Hamamelis Day Cream

Logona hepimizin veya çoğumuz da bildiği gibi pahalı sayılabilecek doğal ürünlere ağırlık vermiş bir marka. Türkiye'de satışı var. Bu gündüz kremi de oldukça beğenilen bir krem amma velâkin benim tarafımdan değil.

Referans olarak söylemek gerekirse normalde karmaya dönük, sivilceye meyilli bir cildim var. Aslında ürüne çok suç bulmamak lâzım çünkü bu ürün sadece KARMA ciltler için geliştirilmiş. özellikleri arasında
  • Sertifikalı Doğal Kozmetik ürünüdür
  • Sentetik renk, koku ve konserve edici maddeleri içermez.
  • Parafin yağları ve petrol kaynaklı diğer ürünleri içermez.
  • Cilde uygunluğu ve etkisi dermatolojik olarak onaylanmıştır.
  • Ölü hayvanlardan elde edilmiş maddeleri içermez.

Benim tecrübelerim arasında en kötüsü yüz terlemesi oldu. Makyajım güzel görünmedi ama karma ciltli bir kişide nasıl durur tam bir tahmin yürütemiyorum. Dediğim gibi aslında çok beğenilen bir ürün ama bana yaramadı. Güneş koruması da olmadığı için biraz soğudum. Fiyatı 65 TL ve 50 gram.



ÇOK ÖNEMLİ

Arkadaşlar sizleri yeni konulardan haberdar edebilmem için bana sık kullandığınız bir email ile boş email atarsanız çok bahtiyar oliciğm :)

emailleri sarhas79@gmail.com a atarsanız daha da bahtiyar olabilirim :p

2. husus da AUSSIE şampuan ve balsamla ilgili Soomi herhangi birini isteyene herşey içinde 14 USD, ikisini de isteyene 25 USD getirtebilir aklınızda olsun.

mujxx öptüm sizi
Pin It

20 çok değerli yorum:

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

saroşşşş Rachel Perry ye bayıldım tam bana göre ama spf simi var neden gündüzleri kullanıyosun ???

logona konusunda aynı ürünün gece kremide bende var bende hiç beğenmedim :(hiç hafif bir krem değil yağlı bir tabaka bırakıyor ciltte bide kırmızı noktalar yaptı yüzümde ...

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

ayyyyy Rachel Perry kremin resmine iyice bakınca gördüm spf 15 mişşş pardonnnnnnn sorumu geri aldım :)

SaR dedi ki...

Canım Rachel Perry'nin beğenilmeyen hiç bir ürünü yok harika bir marka

rusi dedi ki...

saroşçum kargo üzretinin inmesi çok ii oldu yarım kilo için 14 dolar dimi...sanırım bu ayı altlattıktan sonra aussıe şampuan için senin aracılığınla soomi ile iletişime geçmek farz olucak:)öpüyorum

SaR dedi ki...

Ruşi bence 14 dolar harika bir fiyat 3 günde gelio bi de izleme numarası da veriolar üstelik. Aussie alacağında haberim olsun cnmm

Camellia dedi ki...

Sarosh süper bir konu ,tam benlik,rachel perry bendem cok ilgimi cektiayrıca logona ile söylediklerine katılıyorum,aynı ürünü bende kullandım bendede terleme yaptı,sevmedim.
ayrıca i-herb ile ilgili verdiğin haber süperrr,ellerine sağlıkk...

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

kızlarrr cosmeticdatabase de bu ürünün içeriğinde paraben gösteriyor zarar oranı da 7 ama iherb sitesinde ürün içeriklerinde paraben free yazıyor anlamadım valla :(

galiba artık hayatımdan şu cosmoticdatabse i çıkarıcam :)

Camellia dedi ki...

esracım cosmetic data base the body shop un ürünlerinide düşük göstermiş ben anlayamıyorum..bazen eski formullüde olabiliyor o yüzden zarar seviyesi yüksek olabiliyor.
bende dün saroshun bilgilendirmesi sayesinde desert essence ürünleri aldım.bide şampuan aldım kepegi icin jason naturals'den.5 dolarlık indirimde yaptılar.
heyecanla bekliyorum

Adsız dedi ki...

Şu yüz terleme işi bende hemen her üründe oluyor,ama en çok terlemeyi neutrogenenın karma ciltler için olan nemlendiricisi yapmıştı,bir de living nature yağlı ciltler için gündüz kremi de spf 15li korumasu da yüzümü berbat derecede terletiyor, şimdilerde yalianın limonlu kremini kullanıyorum, nemlendirmesi müthiş çok hafif bir terleme yaptı 1 gün çok sıcakken, yazın kullanamayacağım sanırım,ama kış için müthiş gibi duruyor :D
Zeynoş

orchide dedi ki...

evet esoş ya bende baktım cosmeticdatabase de puanı yüksek baya parabenler var anlamadım:/

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

kızlarr database de bazı ürünlerin zarar oranı 2 olarak gözüküyor ama tıklayıp içeriğine baktığımızda içinde paraben oluyor yani ben pek anlamadım bu işi :(

gülsümcüm dessert essencenin hangi ürünlerini sipariş verdin eğer saroş başka ürünler tanıtım kafam karışmazsa bende dessert essencenin temzileme jeli ve scrubunu alıcam :)

nacişşş chat sayfasına yazmışsın yaz sonu diye aynen kışa yeni cilt bakım ürünleri ile giricez benim scrubum ve tezmileme jelim anca o zamana biter :) şimdi gündüz kullanıma spf li bir krem ve gece için besleyici krem arayışındayım :)

orchide dedi ki...

tamam esoşummm benimkilerde anca biter ozamana ikimiss cicilerle gireces kışa birlikte alırız inşallah:)
cosmeticdatabase ddf total protector güneş kreminede 2 puan vermiş ama içinde dediğin gibi parabenler var biz eniyisi puan ile birlikte içeriğe bakalım esas;)

SaR dedi ki...

Kızlar cosmeticsdatabase güncellenme problemi yaşıyor bence o yüzden tutarlı olamayabiliyor. Bendeki kutunun üstündeki içeriklerde paraben olmadığı büyük harflerle yazılmış. Açıkçası ben de % 100 emin olamıyorum. Gülsümcüm sana verdiğim DEM398 kodunu kullandın değil mi cnm?

Özge dedi ki...

Gülsüm'üm aldıklarını güle güle kullan sevgili kayınvalidemcim;)
Logona bence berbat, onun olan hiçbir şeye bakmıyorum bile:(
Rachel Perry'yi yeni duydum, hiç bilmiyordum. Sayenizde bir marka daha tanıdık güzel blog sahibesi;)

Ben Joppa'dan cilt bakım ürünleri istediğimden şu an itibariyle başka bir şey alamıyorum. Onları beğenmezsem bu markalardan birine bakacağım.

Unknown dedi ki...

saremcim senin verdiğin kodu kullandım.Rachel Perry nemlendirci ve Queen helene mint Julep maskeyi de aldım.çabucak gelmesi için dua ediyorum:)))
canım benimgerçekten çok teşekkür ederim emek verip aydınlattığın için.
şans daima yanında olsun:))

SaR dedi ki...

Simay çok teşekkür ederim güzel dileklerin için inşallah bu ürünlerden memnun kalırsın yoksa kaçacak yer arıycam

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

ohhh ne güzel dessert essence ve rachel perry için farklı yorumlarda alıcaz :))

SaR dedi ki...

Kız esoş valla beni güldürdün herkes sana çalışıo :)

Camellia dedi ki...

esracım ben desert essence nin yıkama jelini ve duş jelini aldım..

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

saroşum aynen valla benim almak istediğim ürünler hep bir kaç kişi tarafından deneniyo :))

gülsümcüm şimdiden güle güle kullan :)

Blog Widget by LinkWithin