11 Nisan 2009 Cumartesi

Shiseido Sun Compact Foundation & Ultimate Sun Protection Lotion SPF 55 PA+++

Güneşin yüzünü gösterdiği bu günlerde güneşe karşı aldığımız önlemleri artırma zamanı. Bu konuda shiseido en güvendiğim marka. Son 2 yıldır aynı pudrayı kullanıyorum 3 kez bitirdim aynı üründen (aramızda kalsın ben bile inanamıyorum) ve Shiseido ürettiği sürece de almaya devam edeceğim. Güneş korumasını keşfedeli 1 yıl oldu halâ kullanıyorum ve o da üretildiği sürece çekmecelerimi süsleyecek.




Öncelikle Shiseido güneş korumasının ne kadar müthiş bir ürün olduğundan başlıcam, özetle en çok sevdiğim yanlarını saymam gerekirse





Hızlı emiliyor çünkü ultra hafif bir formülü var

SPF 55

Asla beyaz beyaz kalmıyor yüzde (mat olacağını garanti ediyorum gibi bişi)

Mükemmel bir makyaj bazı

Kullan kullan bitmiyor (benimkini annem kaptı :p başka sipariş verdim)

Sivilcenin S sini bile yapmıyor

Bi de ayıptır söylemesi; sevgilim yüzümün güzel koktuğunu söylüyor bunu sürünce (kokusu gerçekten çok güzel)



Özellikle sıcak bir yerde yaşıyorsanız ve yüksek korumaya ihtiyaç duyarsanız şiddetle önerebileceğim tek üründür. Shiseido kullanmadan önce La Roche Posay kullanıyordum (ki LRP anthelios da çok güzel bir üründür) ama benim cildime Shiseidonun daha iyi uyum sağladığını düşünüyorum. Ama LRP nin de hakkını vermeliyim.


Bu güneş korumanın ekürisi olan fondöteni ise yaz aylarındaki kalbimin fatihi. Zaten fotoğraftan da göreceğiniz üzere sürekli bitiriyorum. Islak veya kuru kullanılabiliyor. İçindeki süngeri bile harika, yoğun kapatıcılık istersem kuru, hafif istersem ıslatıyorum süngeri, veyaz daha da hafif bir uygulama istersem fırçayla hafifçe dokunuyorum yüzüme. Ne olursa olsun sonuç dudak ısırtan türden. Pürüzsüz, hafiflikten uçan bir cilt ve sağlam bir güneş koruması (SPF 34). Bu ürün kaç para isterse olsun alacak olduklarımdan. Bugün Tekin Acar ve Sevile sordum buu üründen ellerinden kalmamıştı ancak Douglas'ta buldum nakit ödemede fiyatı 69 TL'ye geliyor. Normalde refillerinin satılması lazım ama son 1 yıldır piyasada refill bulamıyorum. Ebaydekiler de pahalıya geliyor.


Özetle, eğer deneme fırsatınız varsa kaçırmayın. Shiseido'nun kalitesi müthiş zaten, inanmayan denesin kuzum. Bu japonlar işini bilyo valla


Resimde görülen rengi SP 20



Pin It

19 çok değerli yorum:

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Ben de güzel bir güneş kremi arayışındaydım, bunu denicem teşekkürler canım :)

SaR dedi ki...

İşine yarar, seversin inşallah cnm :)

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

saroşummm çok güzel bir ürüne benziyor sen iyi diyosan iyidir zaten ama bana spf 55 biraz fazla gelsi sencede öle değilmi???
bende bu saydığın özelliklerin hepsini LRP anthelios fluıde spf 40 da buldum makyaz bazı olarak çok iyi duruyor :)

SaR dedi ki...

Esoş teşekkür ederim cnm. SPF 55 ve 30 arasında % 0.3 lük bir fark var cnm yani en az 0 korumalı bir ürün kullansan da nerdeyse tamamen aynı derecede korunmuş oluyorsun. SPF 30 + olması önemli ama. LRP'den memnunsan sorun değil zaten cnm

Özge dedi ki...

Ben de güneş kremi arayışındayım. Yüzü beyaz yapmaması ve sivilce yapmaması tam da aradığım özellik. Buna bir bakayım.

LRP sende sivilce yaptı mı Saro'ş?

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

saroşşş bu kremin içeriği nasıl??????

burcu dedi ki...

Ben de lrp kullandım,güzeldi,ama bunuda merak ettim

SaR dedi ki...

Esoşum kremin içeriği pek masum değiğl tabi cosmeticsdatabasede 7 ama böyle olması normal çünkü organik değil ne de olsa. Bende Alba Botanica var. Organik bir ürün 30 +++ koruması var mesela onun değeri 2. İlereyen günlerde tanıtıcam onu da

Unknown dedi ki...

nihayet,gayettte güzel bir blog,sevgili sar emeğine sağlık
sık sık gelicem galiba

SaR dedi ki...

Hobi seni gördüğüme çok sevindim her zaman görmek isterim ve teşekkür ederim.

Esra Renkli Bir Hayat dedi ki...

tamam saroşumm en kısa zamanda güneş kremini ve nemlendiricileride bekliyorum :))

Adsız dedi ki...

Evet Saroş ya, ben de 30la 50 arasında çok fark olmadığı için hep 30 tercih ederim. 30la 50 arasında güneş koruması için fazla fark olmamasına rağmen kimyasal zararı olarak çok fark olduğunu da duymuştum,bu sebeple gereksiz kimyasal depolamaya bence gerek yok. Ben de Shiseidonun, spf 15 PA++sı vardı, özellikle güneşe alıştıktan ve hafif bronzlaştıktan sonra,yazın çok güzel koruyordu,en ufak kızarıklık bile olmamıştı,bendeki yüz ve vücut içindi,bu da benim için bir artı.
Zeynoş

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Saroşum harika bir yazı olmuş. Fondoteni de kremi de alıcam zaten senin zevkin benim zevkim heheh :P Peki sun protection compact ile pureness arasındaki fark nedir? pureness kullandın mı? onda spf yok mu?

SaR dedi ki...

Marjocum mutlaka al memnun kalırsın. Pureness yağlı ciltler için daha çok sivilceyi tedavi edici özelliği var ve spf 15 korumalı. Uzun zaman kullanmıştım onu da. O seri tam yağlı ciltler için.

Sun protection compact powder ve kremi çok başarılı cidden

Adsız dedi ki...

Purenessi ben de çok severek kullandım ve 4-5 ayda bitirdim :) Ama tek kötü tercihi renginde yapmışım, o zaman biraz daha deneyimsizdim, kışın tutup I40 almıştım,halbuki yazın bile I20 ten rengime kafi geliyor,bir de acaba bana I serisi doğru bir tercih midir ondan da emin değilim.
Zeynoş

Adsız dedi ki...

bende fotoğrafını gördüm cilt rengin orda benimkiyle aynı gib cok begendim bu fondoteni deneyeyim diorum acaba sen hangi tonu kullanıyorsun?
Teşekkürler
selin

SaR dedi ki...

Selincim eğer kışın kullanıyorsam SP 50 numara yazın ise sp 30 kullanıyorum. SP 50nin fotoğrafını sana çekerim yarın. Bloga yarın bi ara bak istersen :) Rica ederim bu arada...

dedim de ters yazdım :p

kışın sp 20 veya 30 yazın ise sp 50kullanıyorum

Adsız dedi ki...

sar'cım cooook teşekkürler
selin

SaR dedi ki...

rica ederim selincim

Blog Widget by LinkWithin