28 Şubat 2009 Cumartesi

Makyaj Fırçaları 3

Makyaj fırçaları ne kadar kaliteli olursa o kadar iyidir demiştim. Hala bu sözün çok arkasındayım :) Özellikle yüz fırçalarının kaliteli olması çok önemli. Göz makyajı için de aynı şeyi düşünmekle birlikte, ten makyajı kadar elzem olmadığını düşündüğümden geçen yıl ebayden fırça sipariş ettim. Kargosuyla birlikte 22 dolar verdiğim bu fırça setinin içinde yok yok. Özellikle göz makyaj fırçaları için almıştım ama pudra ve allık fırçasını da çok severek kullanıyorum. Üstelik hiç bir dökülme problemi de yaşamadım. Pudra fırçası yeterince yumuşak olmasa da günü tamamlamaya yetecek kadar başarılı. Bu fırçalarını aynısı veya farklı renkte olanları halen ebayde aynı fiyata satılıyor.


Pin It

Coastal Scents Fırçaları (CS Brushes)

Coastal Scents esasen internet üzerinden mineral makyaj, mineral makyaj malzemesi toptancılığı, cilt bakımı hammadesi toptancılı ve makyaj fırça ve aksesuarları satan bir marka.


Özellikle farları ve fırçaları mineral makyaj severler tarafından çok tercih ediliyor. Ve tabi ki ben de duyarsız kalamadım.

Bu markayla ilk hikayem ve alış-verişim 1 numarada görmüş olduğunuz pembiş kabuki ile başlar. SaR bir gün internette dolaşırken bu pembiş şirin kabukiye vurulur ve deli gibi kaynağını aramaya başlar, http://www.coastalscents.com/ sitesinde satıldığını duyar duymaz ilk alış-verişini yapar. Tabi ki bu alış-verişler "ilk" le sınırlı kalmaz ve aşağıda gördüğümüz tablo meydana gelir :D





1. EDM samur kılı kabuki ve pembiş kabukim mineral makyaj uygulamalarımı her zaman çok eğlenceli hale getiriyorlar. Bu pembiş kabukinin biraz dökülme problemi olsa da 2 yıldır mutlu mesut kullanıyorum. Kılları yumuşacık ve uygulaması kolay, sıklık olarak EDM den daha az ama uygulama esnasında çoğu zaman kolaylık sağlıyor. Hatta kıl sıklığı ideal diyebiliriz


2. Burada görünen standart kabukinin vasat bir kabuki olduğunu söyleyebilirim. Makyaj fazlalıklarını almak için kullandığım bir fırça, Kıl sıklığı iyi ancak yumuşak değil. Almanızı önermem


3. Duo Fiber fırça MAC 187 gözönüne alınarak yapılmış. Yumuşaklığı ve elde tutuşu MAC gibi. Ancak dökülme problemi var. Yine de fiyat performans açısından kaliteli (8 USD/ 78 TL). Toz şeklindeki ürünleri müthiş uyguluyor.


4. EDM flat top fırçanın bir benzeri ama çok daha kullanışlısı. Bu fırçanın düz yüzeyi ve yumuşak samur kılından olması, sapının ergonomik olması onu müthiş bir fırça haline getirmiş. Her çeşit pudrayı bu fırça ile kullanıyorum. Bu fırça ile yanlış uygulama yapmanıza imkan yok. Mutlaka alınması geren fırçalardan biri


5. Burada görünen fırçayı bişeye benzetemediğinizi hisseder gibiyim. Ne yalan söyleyeyim ben de öyle kılları çok yumuşak ve sıkı olduğundan esas iddia ettiği şeyi pek uygulayamadım ya da başaramadım :) Tüm göz kapağına far uygulamak için kullanılıyor. Göz makyaj fırçasını tombiş sevenler bayılabilir.


6. Jel kıvamındaki eye-linerı, toz kıvamındaki kaş boyasını mükemmel uyguluyor. MAC 208 dengindeki bu fırça işini en az onun kadar iyi yapıyor. Jel göz ürünleriniz varsa mutlaka edinmelisiniz


7. Bu fırça da normalde kapatıcı fırçası ama benim elimdeki her kapatıcı kırçasının kaderi gibi onu da makus kaderi göz makyaj fırçası olmak :D


Bu yazı sonunda şiddetle önerdiğim tek şey http://www.coastalscents.com/cfwebstore/index.cfm adresinden bu markanın makyaj fırçalarını denemeniz.


Denemezseniz aklınız kalır benden söylemesi :D
Pin It

Makyaj Fırçaları 2 (MAC Adoring Carmine & MAC 187)



Makyaj fırçası dediğiniz zaman aklınıza ilk olarak hangi marka gelir?


Sizi bilmem ama benim aklıma ilk önce M.A.C (Makeup Art Cosmetics) gelir.


Bugün, MAC'in 2008'in sonunda çıkardığı "Adoring Carmine" Yüz Fırça Setine ve şu meşhur MAC 187 fırçasını yakinen inceleyeceğiz.


Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, MAC'in sürekli sınırlı üretimle satışa sunduğu fırçalar, kalıcı koleksiyon fırçaları kadar kaliteli değiller.


Adoring Carmine setinin içinden çıkan MAC 187 geldiği günden beridir çok dökülüyor ve sıvı fondötenlerin kullanımı için uygun değil. Yüzüm fırça kılıyla doluyor, dolayısıyla mineral pudra, veya her çeşit allığı sürmekte kullanıyorum. Fırçanın özelliği ne sürerseniz sürün yüzde doğal durmasını sağlıyor. O yüzden bu seti alacak olan kişilerin aklında olsun; eğer bu seti 187 için alacaksanız sıvı fondöteninizi uygulamakta zorlanma şansınız yüksek.


Gelelim MAC 190'a bir çok makyözün favorisi olan bu fırça ile istenmeyen kusurları çabucak kapatmanız mümkün. Hem kapatıcılığı artırıyor hem de daha hızlı ve temiz bir uygulama sağlıyor. Özellikle gece makyajımdaki favorim

MAC 168 allık veya kontur fırçası, yoğunluk ve boyut olarak seyahatlarda kullanışlı, allık değil ama kontur uygulamalarında daha kullanışlı. Standart 168 kadar başarılı değilama yine de amacına hizmet ediyor.

MAC 194 kapatıcı fırçası kullananlar bayılıyor, arkadaşımın ağzından söylüyorum, sivilceleri çok güzel kapatıp makyaja hazırladığını söyledi. Ben ise bunu göz makyajında kaşın altını aydınlatmak için kullanıyorum ve bu yönüyle ona bayılıyorum.


Not düşeyim bu seti 36 USD Amerika'daki indirim zamanı bir arkadaşa aldırmıştım. Şu anda ebayde 50 Dolara satılıyor.

Her makyaj seven kızın fırça setinin olmazsa olmazı, her makyaj çantasının özlediği, tüm allık ve fondötenlerin hayalini kurduğu MAC 187 ile yapamayacağınız yok!

Bu fırça ile fondöten sürüp sürmemiş gibi durabilirsiniz, allık sürdüğünüzde allık değil de kendi yanaklarınızın rengiymiş gibi gösterebilirsiniz. Ne dökülme, ne eskime ne de bozulma. Fiyatı pahalı sayılsa da (78 TL) ömürlük olan süper yetenekli bir fırça için değer




Pin It

27 Şubat 2009 Cuma

Eyes Lips Face 2 (ELF)

Yaklaşık 1 hafta önce http://www.eyeslipsface.co.uk/ sitesinden verdiğim sipariş bugün elime geçti. geçmesiyle birlikte çok mutlu oldum çünkü seçtiğim ürünlerin her birine ayrı ayrı bayıldım.




Öncelikle renginin hayranı olduğum Glow tonundaki allıktan bahsetmek istiyorum. Pembe-şeftali arasında bir renk görünmeyen altın ışıltılar içeriyor. Yüzünüze sürdüğünüz anda çok güzel pembemsi bir ışıltı oluyor. 1.5 Pounda yani yaklaşık 3.5 TLlik bir allık için mükemmel diyebilirim. Kalıcılığı da hiç fena değil. Küçük kutusundan dolayı her yere taşınabilir, ürün miktarı ise tam dozunda. Eğer allık fanatiklerindenseniz mutlaka almanız gereken bir renk.



Daha önce de yorumlamış olduğum ELF dudak parlatıcıları ve rujlarını bu kez swatch olarak veriyorum. Umarım işinize yarar...






Pin It

Makyaj Fırçaları 1

EVERYDAY MINERALS Makyaj Fırçaları


Kaliteli makyaja giden yoldaki en önemli yardımcılarımız; Makyaj Fırçaları






İlk önce EDM fırçalarıyla ilgili yorumlarıma geçeyim


En üstteki dudak fırçası bitirmeye yaklaştığım rujları ve küçük kutulardaki dudak kremlerini almak için birebir. Ruju her ne kadar istediğim gibi sürmese de dudak kremlerini sürerken çok yardımcı oluyor


Fondöten Fırçası, bu fırça EDM'in ilk piyasaya sürdüğü fondöten fırçalarından, sürümü MAC fırçalar kadar iyi değil ama fiyat performans açısından fena değil. Eğer imkanınız varsa tabi ki MAC öneririm


Kabuki Fırça ise, yine EDM ilk sürümünden samur kılı kabuki fırça. Bu fırçayla büyük bir aşk yaşıyorum, 2 yılı aşkındır kullanmama rağmen çok az döküldü. Üstelik çok da sık ve yumuşacık. Ben samur kıllarına karşı alerjik olmadığımdan rahatça kullanabiliyorum. Bu fırçayla mineral fondöten, sıkıştırılmış pudra ve hatta bronzlaştırıcıyı çok rahatça kullanabilirsiniz.


Baby Buki ve Mini Buki yine ilk sürümden ürünler, özellikle baby bukiye bayılıyorum. Yanımda taşıyorum ve allık tazelemelerinde hep bunu kullanıyorum. Şu anda bu ikisinin yerine sentetik olanlar satışta.


Flat Top, birçok kızın yeni favorisi bu fırça ile mineral pudar ve fondötenleri hızlıca tek tonda sürebilirsiniz. Hem inanılmaz yumuşaklıkta, hem de müthiş sıklıkta ve asla dökülmüyor.


Long Handled Kabuki, yeni nesil sentetik kabukiyle fondöten uygulaması yapabilmek için biraz pratik gerkiyor ama alışınca da vazgeçemiyorsunuz. Pudrayı çok iyi tutarak yumuşak fırça uçlarıyla yüze saten hissi yaratarak sürer. Bu da diğer tüm sentetik fırçalar gibi dökülmüyor ve alerjik cilti kişiler bile rahatlıkla kullanabiliyor.


Allık fırçası ikinci fırça sürümünden, doğru söylemek gerekirse allığı sentetik fırçalarla sürebilen birisi değilim. Yüzüme yapışıyormuş gibi hissediyorum. EDM de bunu farketmiş olacak ki çok daha sıkı ve yoğun uçları olan yeni bir allık fırçası yarattı. Yeni fırçadan ise bir çok kişi memnun
Pin It

26 Şubat 2009 Perşembe

Özge ve RimeLLeri

Canım arkadaşım Özge'm rimelleriyle ilgili yorum yapmış blog için. Canım Türk Lokumum, ellerine, yüreğine sağlık. Sensiz bu blog çok anlamsız. Öptüm yanaklarından mujjjxxx








Flormar Selection Waterproof Maskara: Bu maskarayı tatile giderken almıştım, malum denizde de Türkan Şoray kirpikli görünelim diyeJ)))) O zaman kendileri 5 tl idi. Fırçası kirpikleri uzatma amacı olduğunu gösteriyor. Memnun kaldım mı, hayır;)) Üstelik, denizde- hafifçe de olsa- akabiliyor.

Avon Uplifting Maskara: Avon maskaraları konusunda ihtisas yapmış sayılırım;) Ucuz diye her çıkanı denedim çünkü. Bu, Super Full’a benzeyen fırçası olan bir maskara. Yani amacı dolgunluk vermek. Ama Super Full’un daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu, lacivert renkte; ama en ufak bir lacivertlik verdiğini söyleyemem;)))

Avon Marimekko Maskara: Bu, üzerinde çiçekler bulunan şipşirin bir maskara gördüğünüz gibi. Kendisi aslen Avon’un Super Shock adlı maskarası olur. Bu maskara, fırça olarak Dior Show’un aynısı; oldukça olgun ve dolgun bir fırçaya sahip;) Ben beğeniyorum, uzunluk ve dolgunluk vermede başarılı. Kısa kirpiklere sahip tüm tanıdıklarım bu maskaradan memnun kaldı. Uzun kirpiklere sahip olanların ise, en sevdiği maskara değil.

Yves Saint Laurent Faux Cils Maskara: Karşınızda efsane bir maskara. Zeynep, bize bu maskarayı övüp dururdu, ki şu an kendisine tamamıyle hak veriyorum: Takma kirpik etkisi diye buna denir! Bunu sürdüğüm ilk gün, ablam başıma gelip: “Takma kirpik mi taktın?”demişti;))))) Bu, siyah olmakla birlikte başka renkleri de var.

Sevdiğim yönleri, ilk katta da dolgunlaştıran ve uzatan bir etkisi olması ve şık ambalajı. Bu ambalaj kendimi iyi hissettiriyor;) Olumsuz yönü ise, çabuk kuruması ve suyla hemencecik çıkmaması. Bir de, kısa kirpiklere sahip hiç kimse bu maskaraya bayılmadı, söyleyeyim; uzun kirpiklerin maskarası Faux Cils. Kısa kirpikler, Hypnosedan hep daha çok memnun kalmıştır;)

Avon Longest Lash Ever Maskara: Bu maskarayı Avon teee yıllar evvel çıkarmıştı. Bir tarafı baz görevi görüyor, diğer tarafı- fırçasına bakarsak- uzatan etkiye sahip. Benim için çok özellikli değil. Ama ucuz işte, güzel yanı bu.

Avon Kirpikleri Uzatan Maskara: Bunu da çok uzun zaman önce almıştım ve hâlâ kurumadı, bu rimele bir alkış;)) Avon’un en sevdiğim ikinci rimeli. Genelde memnun kalmış ve dördüncü, beşinciyi almışımdır.

Scott Barnes Maskara: Türkiye’de olmadığı için Strawberrynet.com’dan 20 civarı fiyata aldığım bir maskara. Kirpikleri uzatıyor ve bu konuda çok da başarılı buluyorum. Ambalajı da beni cezbediyor. Ben çok memnun kalmıştım. Ama çabuk kurudu, bunu da göz önünde bulundurmak gerek; tabii bu Strawberrynet’in eski ürünler satmasından da kaynaklanabilir;)

Avon Super Full Maskara: Bu, benim en sevdiğim rimel. Fırçası dolgunluk verme amacı olduğunu gösteriyor ve fırça olarak- tam benzemese de- Lancome Fatale’a benzetiyorum. Kısa kirpiklerde işe yaramayacak; fakat uzun kirpiklilere çok hoş bir dolgunluk ve uzunluk verecek bir maskaradır ve benim vazgeçilmezim. Kaçıncıya aldığımı hatırlamıyorum. 10 tl gibi bir fiyatı var. Herkese övüp dururum; ama bu zamana kadar çoğu kişiye de beğendiremedim, bu yönü de var tabii;))) Bu arada çabuk kuruyor.

M.A.C Zoomlash Maskara: M.A.C’i çok seviyorum ve yıllarca da M.A.C’in rimel konusunda başarılı olmadığını okuduğumdan pek yanaşmıyordum rimellerine. Bunu da denemek için aldım. Kirpikleri uzatmaya yönelik bir fırçası var. İlk sürdüğümde pek de memnun kalmamıştım; çünkü kirpikleri gerçekten çok uzatsa da, dolgunluk vermediğinden kirpikler ayrık duruyordu, onu da Super Full’le çözünce benim için harika bir rimel oluverdi. Bir kere simsiyah; sürünce kirpikler simsiyah oluyor, vaooov;)))) Ve ben gerçek anlamda memnun kaldım. YSL’nin üstüne bunu sür ve takma kirpiği unut;))

Son Söz: Rimellerime bakınca, kirpikleri kıvıran bir rimelim olmadığını görürsünüz. Gerçi onu da kullandım; ama çok da gerekli görmüyorum; çünkü kirpik kıvırıcısı kullanıyorum(Shu Uemura).

Özge'm çok teşekkür ederim yeniden harikasın diyorum başka bişey demiyorum

Pin It

Kullandığımız Kozmetik Ürünlerin İçinde Ne Var?

Hepimizi bu satırlarda buluşturan bir sebep var. O da kozmetik tutkusu. Hepimiz bayılıyoruz kozmetiğe, süse, püse. Ama kullandığımız ürünlerin içeriklerinin zarar/yarar dengesini bilmiyoruz.

"Skin Deep" sitesi 41,000 in üzerinde ürünle ve 50den fazla tanımlanmış toksiği değerlendirebilen yenilikçi ve denetimci veritabanına sahip. Bu sitede kullandığınız ürünün adını ve markasını yazarak aldığı puana göre fikir edinebilirsiniz. 10 üstünden 10 alan ürün çok tehlikeli, zehirli anlamında 0 ise tehlikesiz anlamında. Şimdiden daha tezi yok siz de elinizdeki ürünlerin içeriğinde neler var bakmaya başlayın

http://www.cosmeticsdatabase.com/


Aşağıda 2 ürünle ilgili araştırmayı örnek olması amacıyla yaptım.


İlk olarak EDM All smiles allığı araştırdım ve değeri 3 çıktı. Bu ürünün orta derecede tehlikeli olduğunu söylüyor ancak 3 olması ortanın da en alt düzeyinde bulunması, EDM allıkları daha güvenli kullanacağımız ürünler arasına koyuyor.









İkinci olarak da Guerlain'in Divinora fondöteni için arattırdım ve veritabanındaki değeri 7 çıktı. Bu da bu ürünün yüksek tehlike yani kanserojen içeriğinin nispeten daha yüksek kaliteli olduğunu söylüyor






Umarım bu bilgiler işinize yarar...

S.
Pin It

Sephora, Watsons ve The Body Shop

Bugün önce sephorada sonra watsons ve dün de The Body Shop'a uğradım ve ne var ne yok diye bakmakla kalmayarak aşağıdaki alış-verişi gerçekleştirdim :D





Öncelikle şu anda yukarıdaki fotoğraf tablosunda görünmeyen ama çok yakında kozmetik aileme katılacak olan NARS pudradan bahsetmek istiyorum. NARS standında görevli kız "yüzünüzde allık var, pudra ile yüzünüzü nötreleylim ve NARS allık deneyelim dedi" Ben ilk başlarda sıcak bakmasam da (1 saniye kadar) daha sonra bu teklifin üzerine atladım. Allıkları denedikten sonra NARS Torrid ve Deep Throat, ikisini de beğenip ama yalnızca ve şimdilik deep throatı aldım ve hızla olay mahalinden uzaklaştım. Neden derseniz, erkek arkadaşımı sırf NARS almak için elinde TUS kitapları arabada beklemeye bırakmıştım :s ve daha watsons a gidecektim :D






Sonra hızla watsonsa girdim ve bir aynayla göz göze geldim. Allahım o da ne bu benim cildim mi dedim. Sephoradayken sadece allıklara dikkat ettiğimden bu pudranın muhteşemliğini ancak orda farkedebildim ve kozmetik listemin top 5ine koydum. Eğer sephoraya yolunuz düşerse mutlaka deneyin.



Gelelim NARS allığa, tüm renkleri oldukça güzel ama esas maharet onun kalıcılığında, verdiği ışıltıda ve renklerinin güzelliğinde. Deep Throat ve Torrid'i denedim. Deep Throat içinde hafif altın ışıltıları olan şeftali tonunda çok güzel bir renk. Torrid de pembe-şeftali arası altın ışıltılı çok güzel bir renk. Çok zorlandım karar verirken. Aslında super orgasm dı aklımda olan ama onun testerı bile kalmamıştı :( Uzun lafın kısası artık ben de NARSlandım ve arkası gelecek bu tutkunun. Bu tutkunun sorumluları sevgili Özge ve Zeynep sizi hasretle selamlıyorum :D
@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Watsons a uğradım orda Rimmel standında duran kızcağızı çok seviyorum. Çok tatlı, ilgili ve yardımcı. Ordan Rimmelden hassas gözler için uzun zamandır merak ettiğim bir rimel aldım. Özelliği 3-4 kata kadar tekrar tekrar sürerek istediğiniz görüntüyü elde edebilmeniz ve gittikçe incelen ucu ile en küçük ve uçtaki kirpiklere dahi rahatlıkla ulaşabilmeniz. Fiyatı 10 TL








Bir diğer rimel ise dergilerde çokça adını duyduğum ve plastik fırçalara olan ilgimden dolayı denemek istediğim Golden Rose 3D Fantastic Lash. Bir gözüme rimmeli, bir gözüme de Golden Rose'u denedim. Golden Rose ince ince ayrılmış kirpikler verdi gerçekten, en dipten uca rahatça kalkık kirpikler elde ettim diğeri de özellikle 3 kez sürünce müthiş bir dolgunluk verdi. Fiyatı 9.5 TL





Gelelim vazgeçilmezin 4 taraflı törpüye;

Bu törpü herkes için küçük bir mucize, bir tarafı tırnaklarınızı şekillendiriyorsunuz, ardında tırnak üstündeki yüzeyi düzgünleştiriyorsunuz, daha sonra tuırnağın görünümünü yumuşatıp son adımda da müthiş bir parlaklık elde ediyorsunuz. Cila sürmenize gerek kalmıyor. Ben bunu sürekli çantamda taşıyorum, ani bir işim çıktığı zaman bakımsız tırnaklarla görünmüyorum ve 5 dakikada cilalanmış gibi tırnaklarım oluyor. Fiyatı 7,90 TL eğer sık sık kullanırsanız 2 ay kullanabilirsiniz.










Diğer vücut spreyi ise cidden çok ilgimi çektiği için aldım. Neden derseniz ilk sıktığınızda buram buram fresh ve mandalina kokusu, zaman geçtikçe de orkide kokusu oluyor.



Özetle söylemek gerekirse, kozmetik alış-verişi beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor ve paylaşmak da bu mutluluğumu arttırıyor.




























Pin It

25 Şubat 2009 Çarşamba

Erken Kuruyan Rimeller

Eğer rimelinizi yeterince kapatmıyorsanız veya hemen kuruyorsa çöpe atmadan önce yapabileceğiniz bir kaç taktikle kullanım süresini uzatabilirsiniz. Aşağıda yazdıklarım suya dayanıklı rimeller için geçerli değildir.

Kuruyan rimelinizi atmadan önce,

  1. Sıcak su dolu bir bardakta 5 dk bekletebilirsiniz
  2. İçine 2. damla ılık su koyup çalkalayabilirsiniz
  3. Eğer katkısız vazelininin varsa fırçanın ucuna vazelin sürerek kullanmaya devam edebilirsiniz
  4. Demli çayınızdan bardakta kaldıysa soğuduktan sonra 2 damla rimel içine damlatabilirsiniz
  5. Toniğinizden de 1-2 damla damlatmak (organik tonik olmaması koşuluyla) rimelinizin ömrünü uzatacaktır.

Suya dayanıklı rimel için de 1, 3 ve 5. maddeleri uygulayabilirisiniz.

Kıvrık Gösteren Rimeller

Eğer rimelinizin kıvırma özelliği yoksa bunu siz kendiniz de yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken fırçanın ucunu 30 derece kıvırmak ve rimeli öyle kullanmak

Umarım bu bilgiler işinize yarar
Pin It

Best Of Şubat Sakarlığı :D

Aslında sakar bir insan değildim ama 2009'a böyle girdim :p


Siz siz olun ojeyle işiniz bitince sıkı kapatın :D Bu ayın en mühim sakarlığı da ojeyi sürdükten sonra kapağını kapattığımı zannetmem ama kapatmamış olmam. Tabi bu da bana bir pijama altına, özenerek sürdüğüm ojelerime, şipşirin inekli kum torbama ve 3 şişe asetona mal oldu :s


Bi itirafta bulunmam gerekirse oje şişesinin zıplayarak saçtığı ve renkleri bir ressam gibi saçmasını izlemek de hoşuma gitti. Deliyim galiba :D :D




Pin It

Rimel Bazları ve Kirpik Kıvırıcısı

Rimel bazları rimelin kalıcılığını artırır ve kirpiklerin olduğundan daha uzun ve gür görünmesine yardımcı olur. Bazı kirpik bazlarının kirpiği besleyici özellikleri de vardır. Ben bugüne kadar 6 tane rimel bazı denedim ve en çok Stila Lash Boost ve Shiseido The Mascara Base'i beğendim. Şimdilik bu dosyayı 3 rimel bazı ile açalım, tabi ki de gerisi gelecek ;)






Stila Lash Boost,

Zarif ambalajı, uygun fiyatı ve gerçekten söz verdiğini her zaman yapmasından dolayı hep 1 numaram. Fırçasını kullanmak öyle kolay ki,




MAC prep+prime

Seksi ambalajlı, değişik fırçası olan prep prime'ın kirpikleri besleme özelliği onun en önemli özelliği. Kirpikleriniz kısa ve güçsüz ise MAC prep+prime dan yardım alabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam 30 lira civarında




Autograph (Marks and Spencer)

Türkiye'de şimdiye dek raslayamadığım Marks and Spencer rimel bazını değerlendirecek olursak fırçası sayesinde kirpiklere ekstra hacim verme konusunda iyi ancak ekstra uzunluk vermiyor. Eğer yurtdışında rastlarsanız zaten 1 Euro olan bu bazdan mutlaka alın.




Günümüzde rimel bazı ile birlikte satılan bazı rimeller mevcuttur. Bu bazlar sadece baz olarak satın alacağınız bazlar kadar iyi olmasa da yokluktan daha iyidir :D

Özetle, eğer kaliteli bir rimel bazı denemek istiyorsanız Shiseido veya Stila önerilerim. Stila www.strawberrynet.com da 16.5 TL üstelik kargo da ücretsiz.

Kirpik Kıvırıcısı

Piyasada envayi çeşit olan kirpik kıvırıcılarının bazıları işe yarıyor bazıları da çok çok az işi yarıyor gerçekten. Bendeki ısıtıcılı kirpik kıvırıcısından bulursan mutlaka denemlisiniz hem rimel sürümünü kolaylaştırıyor hem de dümdüz kirpikleri çok güzel kıvırıyor. On düğmesine bastığınızda 10 saniyede ısınıyor. Her gözünüzde 10 saniye kadar tutun ve ardından rimeli sürün. Rimel sürmeden de kıvrık kirpiklere sahip olabileceğinizi unutmayın ama. Herhangi bir watsonsda 19 liraya bulabilirsiniz.
















Pin It

24 Şubat 2009 Salı

RiMeLoLoJi


Biliyorum başlık oldukça iddialı. Bugüne kadar en az 60 çeşit rimel denedim, rimellere bu kadar düşkün bir kızın ağzından dökülen başlık da ancak bu olurdu.

Güzel bir makyajın ve hatta makyajsız günlerin olmazsa olmazı rimeller makyaj zevkimizin en önemli parçası. Peki her rimel aynı mı? Tabi ki değil her rimelin kendine özgü özellikleri, formülleri ve fırçaları var. Bu başlıkta beni, sürekli yeni bir rimelden bahsederken bulabilirsiniz. Bugün elimdeki rimel ve rimel bazlarını ince eleyip sık dokuyacağız :D


Lancome Hypnose hem uzunluk hem dolgunluk isterim, bitene kadar kurumasın, rimeli 3-4 kat rahatça kirpiklerim birbirime yapışmadan sürmek isterim diyorsanız, aradığınız rimel tam olarak Lancome hypnose. Eğer kirpikleriniz orta uzunlukta ve sıklıkta ise bu rimel sizde kesinlikle takma kirpik etkisi yaratacak. Fiyat olarak biraz yüksek olsa da, performansını gördükten sonra asla vazgeçemeyeceksiniz.



Clinique High Impact özellikle dolgunluk veren rimellerden karbon karası rengi ve gözlerden kolayca çıkan formülüyle, bitene kadar erken kurumamasıyla. Özellikle hassas gözleri olan ve simsiyah kirpik isteyen kişilerin tercihi olabilir.



Rimmel Glam Eyes ben sabah 6'da kalkıyorum öyle makyajla filan uğraşamam, bir sürmede topaklanma yapmayan, dolgunluk ve uzunluk veren bir rimel olsa keşke diyenlere müjde!! Rimmel sizin gibileri düşünmüş ve Glam Eyes'ı yaratmış. 10 kata kadar dolgunluk, hem de hiç topaklanmadan. Üstelik fiyatı sadece 16 lira (tabi şimdilik)




Lancome Fatale, ben sadece akşamları rimel kullanıyorum dramatik bakışları seviyorum diyenlere özel bu rimeli kullanabilmek için kendinize özgü bir sürüş tekniği yaratmak zorundasınız. Kendi tekniğinizi yarattıktan sonra tek bir sürüşle bile yoğun ve upuzun kirpikleriniz olacak. Her lancome rimeli gibi de uzun ömürlü ve göz altlarına akma yapmıyor. Eğer kirpikleriniz sık ve kısa ise bu rimel tam size göre. Her lancome rimeli gibi biraz pahalı tabi :/




@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Max Factor Calorie 2000 O efsanevi bir rimel. Nedendir bilmem ama 10 yıldır bu rimele karşı müthiş bir aşk besliyorum. O benim vazgeçilmezim. Günlük makyajımın vazgeçilmezi 2000 kirpiklere muhteşem bir dolgunluk kazanıyor. Fırçasını kullanmak çok kolay kesinlikle bir taktiğe gerek yok. Her tür kirpiğin dostu. Günün birinde bu rimeli muhakka deneyin. Piyasada yaklaşık 25 TL



NYX Doll Eye, bu rimelin Türkiye'de satışı yok (daha sonra nerden aldığıma dair başlığı açacağım beni takip edin :))) Kirpiklere çok güzel dolgunluk veren, uzun süre formülü bozulmayan bir rimel ancak sabah çıkıp akşam eve gelenlerdenseniz bu rimel size göre değil. Çünkü 4-5 saat sonra dökülmeye başlıyor. Kısa sürecek olan akşam gezmelerinde severek kullandığım bir rimel



Gabrini Elegant bu rimeli alma sebebim piyasada fiyatı çok ucuz olan (5TL) herhangi bir rimel denemek istememdir. Henüz 1-2 kez kullanmış olmama rağmen herhangi bir akma yapmadı. Fiyatına göre ise verdiği dolgunluk şaşırtıcı ama öyle uzunluk vermesini filan beklemeyin. Rimele ancak 5 lira veririm diyenlere özel :)



Clinique High Definition uzun kirpiklerim olsun istiyorum ama rimel sürerken hep birbirine yapıştırıyorum, rimel sürmek çok zor diyenlerin imdadına Clinique koştu. Yarısı tarak yarısı fırça olan bu rimell bir tarafıyla dolgunlaştırıp uzatıyor diğer tarafıyla da tek tek ayrılmış kirpikler yapıyor. Kremsi kıvamına alışmak için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Rimel sürmeye yeni başlayan ama güzel sonuçlar isteyen herkes için ideal.




@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



L'oreal Telescopic Carbon Black "benim kirpiklerim çok yoğun bana uzunluk lazım" ya da "tek tek ayrılmış uzun kirpik isterim" diye tutturanlar için üretilmiş bu rimel benim en favori rimellerim arasında yer alıyor. Çünkü o gün hangi rimeli kullanırsam kullanayım ekstra uzunluk istediğimde üstünden bu rimelle geçiyorum. Bunu mutlaka deneyin inanamayacaksınız. Piyasa fiyatı yaklaşık 30 TL





Maybelline Unstoppable rimel fırçası dediğinin kılları uzun uzun kendisi de büyükçe olur diyen hanım kızlarımız için yaratılmış. Doğal bir görüntü yakalamak isteyen herkes ama özellikle doğallıktan ödün vermeden uzun kirpik isteyenlere göre.




Başta da söylediğim gibi, rimellere çoook düşkünüm ve almadan duramıyorum. Bu da ne demek? Biz daha bu başlıkta çok buluşur, yorum yaparız demek. Bir sonraki konumuz rimel bazları ile ilgili. Umarım bu başlık rimel seçerken işinize yarar. Şimdilik bu kadar çok yakında görüşmek üzere
















































































































































































































































Pin It

23 Şubat 2009 Pazartesi

EveryDay Minerals Fondötenler ve Sipariş Verme Süreci

Cilt makyajının en önemli unsurlarından biri de tek tonlu ve pürüzsüz bir cilttir. Daha önce de söylediğim gibi, kimyasallar benden uzak dursun diyorsanız, mineral makyajlar tam size göre. Peki sadece internetten alış-veriş yapabileceğiniz bu markadan cilt tonunuza en uygun renkleri nasıl anlayabilirsiniz. İşte yanıtı;

Öncelikle EDM size her siparişte bir set ile sınırlı olmaz üzere "Bedava Makyaj Seti" olanağı sunuyor. Bu setin içinde size en az 2 ay deneme fırsatı verecek olan sizin seçtiğiniz 3 fondöten, 1 kapatıcı ve 1 allık var. Mineral makyajla tanışmak ve bu ücretsiz seti denemek için tek yapmanız gereken, http://www.everydayminerals.com/ adresinden sanal alış-veriş çantanıza "Free Sample Kit" yani ücretsiz makyaj setini eklemek ve renkeleri belirlemek. Bunun sonucunda aşağıdaki gibi bir sete sahip olacaksınız




Cilt Tonunu Belirlemek

Size uygun renkleri aramadan önce her zaman geçerli olan bir kuralı gözden geçirelim. Acaba cilt tonunuz sıcak mı, soğuk mu yoksa Nötr mü? Aşağıdaki yönergelere vereceğiniz cevap sizi sonuca ulaştıracak :)

  • Saçlarınız ve gözlerin koyu renkli (kahve rengi, siyah). Akdenizliyseniz ve kolayca bronzlaşabiliyorsanız,doğal olarak koyu,

  • Saçlarınız altın sarısı ve koyu sarı, gözleriniz koyu kahve, cildiniz sarı alt tonlu ve kolayca bronzlaşabiliyorsanız,

  • Saçlarınız doğal olarak kızıl veya kestane, yüzünüzde koyu renk çiller var ise, gözleriniz yeşil, kahve veya ela ise bej alt tonlu iseniz ve kolayca bronzlaşabiliyorsanız

  • Saçlarınız doğal olarak kızıl veya açık kahve, gözleriniz mavi ise açık bej alt tonlu iseniz ve kolayca bronzlaşabiliyorsanız

Siz sıcak alt tonlu birisiniz.


  • Saçlarınız açık veya çok açık kahve ise, cildiniz çok açık, gözleriniz yeşil, mavi veya ela ise, kendiliğinden pembemsi yanaklarınız varsa

  • Eğer pembe alt tonlu iseniz ve güneşte hemen kızarıyorsanız

  • Siyah saçlı, açık tenli, yeşil, gri veya mavi gözlüyseniz ve güneşte hemen kızarabiliyorsanız

Siz soğuk alt tonlu birisiniz

Eğer sıcak ve soğuk tonlardan her ikisine de uygun özellikleriniz varsa siz nötrsünüz. Cilt tonunuzun baskın olduğu tona göre seçim yapın. Özellikle neutral isimli fondötenleri tercih etmelisiniz


Cilt tonunu belirledikten sonra EDM'in sunduğu 4 formül seçeneğinden size en uygun olanını veya olanlarını göz önüne alarak setinizi doldurmaya başlayabilirsiniz.

  • Original Glo

  • Semi-matte

  • Matte

  • Intensive

Original glo'nun esas amacı cilde parlaklık ve ışıltı katmak, en popüler formülün bu olduğunu da hemen belirteyim. Ben de org. glo kullanıyorum ve çok menunum. Her cilt tipi için uygun olduğu söylense de daha çok kuru ve normal ciltler tercih ediyor.

Semi-matte yağlıdan karmaya dönük ciltlerin favorisi, yağlanmayı önlüyor ve cildi kurutmuyor

Matte yağlı ve çok yağlı ciltler için tasarlanmış

Intensive ise yoğun kapatıcılık özelliğine sahip. Eğer cildiniz kuru değilse ve ekstra kapatıcı bir fondöten arıyorsanız tam size göre

Geldik en önemli konuya

Bu siteden alış-veriş yapabilmek için ödeme esnasında kredi kartınızı tanıtmanız gerek, ücretsiz deneme boylarını siteden aldığınızda sadece kargo parası vereceğinizi unutmayın. İşin en güzel yanı ise ücretsiz deneme boylarını aldığınızda vereceğiniz kargo parası sadece 4.60 dolar. Yüzünüzdeki gülümsemeyi görebiliyorum.

Peki bu siparişleriniz ne kadar sürede geliyor?

Şimdiye dek en hızlı 5 günde gelmişti bana en geç 10 günde. Ama sitedeki yönergelere göre en geç 14 iş gününde geleceğini söyleyebilirim ;)

Şimdilik hoşçakalın :)
Pin It

EveryDay Minerals Allık Renkleri

Makyaj malzemelerim parfümsüz, paraben içermeyen, kimyasal boya içermeyen ve asla hayvanlar üstünde deney yapmayan bir marka olsun diyorsanız, bir çok mineral makyaj markası sizin aradığınız ürünleri barındırıyor. Özellikle doğal makyajı tercih edenlerin ilk sırasında mineral makyaj markaları var. En önde gelen ve benim de 4 yıldır kullandığım bir marka olan Everyday Minerals (EDM) mineral makyaj meraklılarına allıktan-fondötene, kapatıcıdan sabitleyici pudralara, makyaj bazından cilt bakım ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Özellikle allıklarıyla ve fondöteni ile ünlü olan markanın elimde olan allık renklerine bakacağız.


Theme Park: Bol simli şeftali-pembe bir allık. Her cilt tonu rahatlıkla kullanabilir.

Raw Sugar: Altın simleri olan bakır rengi. Hem bronzlaştırıcı hem de kontür için rahatlıkla kullanılabilir buğday ve esmer tenli kızlar için ideal. Kullanırken fırça ucuna çok az almaya özen gösterin.

Email me: Toprak alt tonunda mat bir şeftali, özellikle makyaj yapmadığınız günlerde sağlıkla parlayan bir cilt istediğinizde kullanın. Bayılacaksınız.

Soft Bronzer: Çok açık tenliler için aydınlatıcı bir bronzluk sağlıyor. Özellikle tüm yüze uygulandığında anında sağlıklı bir ışıltı katıyor. Fondöten veya baz olarak da rahatlıkla kullanılabilir.

Flannel PJ's: Çok güzel ışıltılı bir leylak rengi. Kullanırken çok az kullanmaya gayret edin çünkü çok yoğun renk veriyor.

Bouquet: Müthiş bir toprak tonu. Şeftali alt tonunda mat toprak tonu. Özellikle açık tenliler için ideal.

Chit-Chat: Artık üretimi yapılmayan ve piyasada zor bulunan bir renk. Gümüş ışıltılı mükemmel bir pembe, yakışmadığı kız olamaz. EDM buna yakın olan yeni bir renk üretiyor artık. Walkie-Talkie. Chit-chat i denemek isteyenler için en yakın alternatif

Snuggle: Pembe-şeftali allık sınıfından ışıltılı bir renk. Sim ile karıştırılmaması için tekrar söylüyorum; bu allık olabilecek en güzel ışıltılı pembe-şeftali arası ton. Her cilt ile uyumlu ve göz alıcı.




Favorite Hoodie: Altın ışıltılı bronz renginde buğday ve esmer tenli kızlara çok yakışacak bir renk.

Nick Nack: Pastel tonlarında mat pembe, her cilt tonunda çok güzel durabilecek popüler bir pembe rengi.

Summer Stroll: Işıltılı bir koral rengi, özellikle yaz aylarında yanaklarınıza sağlıklı bir ışıltı kazandırır. Her cilt tonu ile uyumlu.

Evening Out: Hafif ışıltılı pembe alt tonlu bronz bir renk. Yaz geceleri için mükemmel. Buğday ve esmer tenli kişilerde çok güzel durabilir

All Smiles: EDM'in en çok satan renklerinden biri pembe-şeftali arasında mat bir ton. Her durumda, her yerde ve sezonda severek kullanacağınız bir allık.

Apple: Şu ana kadar en çok satanlarda 1 numara tam bir gül kurusu rengi. Yanakta çok tatlı mat bir pembe. Alıp da pişman olmayacağınız bir renk. Her makyaj severin bir tane edinmesi gerek.

Everyday Bronzer: Mat bronz, toprak alt tonunda özellikle esmerler için yaratılmış bir bronzlaştırıcı.

Snooze Bar: Simli toprak rengi, şeftali alt tonunda. Özellikle açık ve orta koyuluktaki kızlara hitap ediyor.

New Car Smell: Altın ışıltılı koral renginde, şeftali alt tonlarına sahip. Yaz akşamlarının vazgeçilmezi olmaya aday.

Pink Ribbon: Açık tenlilerin vazgeçemediği gümüş ışıltılı bebek pembesi. Eğer açık tenliyseniz ve ışıltılı pembelere bayılıyorsanız, piyasadaki en güzel bebek pemesi bu.

Waffle Cone: Açık toprak tonunda ışıltılı bir allık. Ne zaman kullansam herkes bana allığımın ne olduğunu sorar. Her cilt tonunda harikalar yaratır. Mutlaka deneyin.
Opening Day: Koyu gül kurusu rengi içinde çok küçük ışıltılar var.






Pin It

22 Şubat 2009 Pazar

Eyes Lips Face (ELF)

ELF (eyes, lips, face); Türkçe adıyla gözler, dudaklar ve yüz. ELF markasının en önde gelen misyonu her kadının bütçesinden taviz vermeden güzelliğini doyasıya yaşaması üzerinde kurulu. ELF'in yaratıcıları çok düşük fiyatlara ( en ucuz ürünü 3.5 TL ve en pahalı ürünü 36 TL) ürünlerini sunabilmek için sadece internet aracılığıyla ürün satışı yapıyor. Düşük ürün fiyatları ve yüksek performansı özellikle Amerika ve İngiltere'de çok yoğun ilgi görüyor. Ambalajları ise son derece kullanışlı ve şirin. Özellikle dudak ürünleri çok popüler. Tabi ki ben de bu güzel ürünlere kayıtsız kalamayarak http://www.eyeslipsface.co.uk/ sitesinden kendime sipariş verdim. Kargo ücreti 3.95 sterlin (şimdiki kura göre yaklaşık 10 TL) Umarım bu fotoğraflar işinize yarar.

Yanda gördüğünüz yukarıdan aşağıya doğru ilk üç dudak parlatıcısı dudaklara yoğun bir parlaklık veriyor. Üstelik renkleri çok güzel, vanilya kokulu ve en önemlisi yapış yapış değil. Sondan itibaren gördüğünüz 3 parlatıcı da iki taraflı ve dudakları olduğundan daha dolgun gösteriyor. Önce renkli tarafını ardından beyaz tarafını sürerseniz dudaklarınızda nane ferahlığı hissediyorsunuz ve dolgun dudaklara sahip oluyorsunuz.





Eğer ELF ürünlerinden denemeye karar verirseniz mutlaka almanız gereken ürünlerden biri de mineral rujları. İçeriğinde herhangi bir kimyasal boya bulundurmayan rujları kremsi formülüor ve müthiş renkleriye makyajınızı tamamlayacak ve sizi zararlı kimyasallardan uzak tutacak. Yine yaz kış kullanabileceğiniz dudak parlatıcısı özellikle dudakları korumaya yönelik 15 güneş koruma faktörü (SPF) içeriyor. Stick şeklinde yanak, dudak ve göz için tasarlanmış çok kullanımlı ürünü ise yazın makyajım akıyor diyenlere bire bir. Resimdeki küçük sevimli kutu ise mis gibi çilek kokulu bir dudak kremi var (krem bitince kutuyu değerlendirmek çok keyifli :) )


Kremsi yapıda far kullanabilenler için ikili farları da oldukça pratik. Renkli nemlendiricisi ise hem 15 koruma faktörlü hem de makyaj çantanıza sığacak kadar hafif ve küçük. Özellikle seyahatlerde vazgeçilmeziniz olmaya aday.






























































Pin It

Blog Widget by LinkWithin