30 Haziran 2009 Salı

Özür Mim'i ve Gelinikler

Sevgili Shopaholic beni mimlemiş ve ben bunu gözden kaçırmışım o yüzden shopaholicten çok özür diliyorum ve beni affetmesi için bu naçizhane çiçeği gönderiyorum.

Photobucket

Şu anda çok araştırdığım gelinlikler ile ilgili bir mim yolluyorum.

Giymek istediğin en az 5 gelinlik örneği nelerdir? Web'den bulabilir misin?

Ben kendi adıma 5ten fazlasını buldum, bu modelleri çok beğendim :)

Photobucket

Photobucket

Özellikle buna hasta oldum

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Fotoları heycanla bekliyorum :)

Pin It

28 Haziran 2009 Pazar

Mimlendim, Mimledim

Sevgili ebvatacığım beni mimlemiş ve cevaplaması çok keyifli 5 soruyu kullanmış miminde. Çok teşekkür ederim ebavatacım.

Ben de keyifle cevapladım soruları...

1. Hayatınızdaki en önemli 3 erkek?

Tabi ki babişkom ilk aşkım, bana hayat veren, güzel bir hayat sunan, bugün geldişğim noktada dik ve başarılı duruşumun arkasındaki esas kahramanlardan biri (diğeri de annişkom tabi)

Nişanlım, hayatıma anlam katan, sevilmeyi ve aşkı bana öğreten, yanında kendimi mutlu ve güvende hissettiğim, mükemmel erkek

Kardeşim, hiç bir zaman anlaşamasak da, ayrı dünyaların insanları olsak da, koca 1 yıl içinde toplasan 20-30 saat görmeme rağmen kılına zarar gelmesi durumunda, canımdan can giden insan...

2. 3 gün 3 gece...

Elbiseler tasarlayablirim, seramik yaparım hem de vaktin nasıl geçtiğini anlamadan,

3. Yaşadığım şehir dışında,...

Londra, İstanbul, Ankara'yı seviyorum

4. En büyük fobim

Uçağın okyanusa düşmesi ve köpekbalıklarının saldırısına uğramak (:p) çok film izliyorum galiba

5. Giyimde en sık kullandığım renkler...

Yazın: Beyaz, pembe, sarı, siyah, mor
Kışın: Siyah, Kamel, mor, krem, beyaz

Mimi yollamak istediğim 3 bebiş ise;

Tuguna
Bubblegarm
Glam's World

Pin It

27 Haziran 2009 Cumartesi

Too Faced Bronzer SnoW BunnY

Bu bronzer var ya, yaz ayınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Ne arasan var, istersen far gibi kullan, ister aydınlatıcı olarak. Bronzer kendisi ama diğer renklerini de açılı ucu olan bir fırçayla kullanabilirsiniz.

MAC NW 25 ten tonum var ve bronzer olarak kullanmak istediğimde genelde kışı bekliyorum çünkü daha çok hafif bir bronzluk altın rengine yakın bir aydınlık veriyor.

Sephorada fiyatı yanılmıyorsam 56 TL

Flaşsız fotoğrafı
Photobucket

Bu ürünü ne zaman kullansam makyajımı bir daha güzel gösteriyor sanki yani sözlerle anlatamıyorum. En iyisi siz sephoraya gittiğinizde bu ürünü deneyin. Mutlaka gün ışığında bakın. Daha sonra sizin de vazgeçilmeziniz olacak eminim. Bir de hoşuma giden bir şeyi daha var; ambalajının güzelliği yanında (siyah kutusu ve üstündeki güzel kadın silueti dışında, aynasında

Flaşlı fotoğrafı

Photobucket

"Why be pretty when you can be gogeous?" yani muhteşem olmak varken neden sadece güzel olmakla yetinesiniz... diyor ki bu da oldukça akıllı bir reklam ve pazarlama taktiği



Photobucket

Pin It

24 Haziran 2009 Çarşamba

Göz Makyajı Temizleyicileri



Kızlar sizlere bu satırları şu anda tatilde olduğum Kaya Artemis Otelinden yazıyorum. Otelde fotoğraf çekiyorum çekmesine ama Laptopa format çektikten sonra kart okuyucum bozuldu ve resim ekleyemiyorum. O yüzden yazı da yazamıyorum :( Ancak şu anda kullandığım 2 göz makyajı temizleme solüsyonunu karşılaştırmama engel değil diye düşündüm.

Biri Lancome BiFacil Diğeri NeutrogenaGentle Eye Makeup Remover.

Lancome'un göz makyajı temizleyicisi yağlı bir his bırakmasına rağmen suya dayanıklı gözmakyajını bile hemen siliveriyor, temizleyebiliyor. Bu göz makyajı temizleyicisinde çok sevdiğim diğer bir noktada a ürünle çok iş başarması. 2 fazlı olan BiFacili'i çalkalamak suretiyle kullanıyorsunuz, hassas gözler için de uygun. Gözü yakmıyor. Ancak yapısı yağlı olduğundan ardından suyla yıkamak zorunda kalabiliyorsunuz. Annemin bir arkadaşı yıllardır bunu kullanıyor ve kırışıklıklıkları yok denecek kadar az. İddiası ise bifacil in yardımıyla kırışıklıklara meydan okuduğu. Yorumsuzzz!!! Neyse kızlar fiyatı biraz pahalı gelebilir ama inan verdiğiniz paraya değer çünkü çok uzun süre kullanabilirsiniz. Çünkü piyasadaki en iyi göz makyajı temizleyicisi bu, üstüne yok. Keşke doğal olanlar da böyle etkili olsa :/

Neutrogena yıllardır sempatiyle yaklaştığım bir marka olmasına rağmen pek az ürününü sevebildim şimdiye dek. Ne yazık ki göz makyajı temzileme solüsyonu bunlardan biri değil. Hafif ve yağlı bir his asla bırakmıyor ama sıradan bir rimeli bile benim gözlerimden temizleyemiyor. Lancome gibi çift bazlı (sallayarak kullanıyorsunuz)ancak onun kadar etkili asla değil. Benim tam tersime düşünen arkadaşlar da olduğunu biliyorum. Hatta çevremdekilerin nerdeyse çoğu bu temizleyiciyi kullanıyor. Çok iyi temizlediğini ve bifacil ile aynı olduğunu iddia edenler de var. Ama bana uymadı işte. Fiyatı uygun ve hassas olması önwmli bir artı. Belki başka kişilerde işe yarayabilir diye düşünüyorum. Karar sizin. Lancome 70 TL Neutrogena ise 15 TL civarında.

Tatilden dönünce görüşmek üzere,
Sevgiyle kalın :)

Pin It

18 Haziran 2009 Perşembe

Rachel Perry Tangerine Dream Facial Cleanser



Bu harika temizleme jeli galiba uzun süre kullanmak istediğim ender ürünlerden. Sebebi çok basit! Sadece temizlemekle kalmayıp AHA içeren formülüyle anti-aging etkisi içeriyor. Müthiş mandalina kokusu ve göz makyajını bile çıkarabilen çok etkili temizleyiciyle hiç kuruluk etkisi yaşamıyorum. Tam olarak iddiasını yerine getiriyor. İnce çizgilerle savşmada dahi çok etkili. Hemen köpürüyor cildimi yıkadıktan sonra müthiş bi his yaşıyorum. Bilmeyenler için yinelemk isterim; AHA içeren ürünlerin;

cildi parlatma,
nemlendirme,
gözeneklerin tıkanmasını önleme,
sıkılaştırma,
kolajen üretinimini arttırma,
hücrelerin yeniden yapılanmasını hızlandırma,
yardımcı ürünlerin cilde daha iyi nüfus etmesini sağlama,
ölü hücrelerden arındırma gibi hedefleri oluyor.

kısa bir süre içinde bile cildimde değişiklik farktmeme yardımcı olan bu ürüne ben şahsen bayılıyorum. Gerçi reddedebileceğim bir Rachel Perry ürünü yok ama neyse :p

Tüm cilt tiplerine uygun aşırı kuru veya yağlı ciltler için yorum yapmam pek doğru olmaz ancak hassas, normal, kuru, karma veya yağlı ciltler rahatlıkla kullanabilir. Bir ürünü almadan www.makeupalley.com a bakmanızı her zaman söylüyorum yine yinelemek isterim. Hatta bu jel için link burada, tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bu arada nerden mi aldım? Artık herkes öğrendi iherbten aldığımı :) Yine hatırlatayım

DEM398 kodunu kullandığınız zaman 5 dolar daha az ödüyorsunuz

Sevgiler herkese

Pin It

17 Haziran 2009 Çarşamba

Agatha Ruiz De La Prada

Photobucket

Biliyorum kutuları harikaaa, tatları da öyle, nemlendirmeleri de.... Bu dudak kremlerine oldum olası bayılıyorum...

Söyleyecek pek de fazla bişey yok galiba. Bunları Duty Freelerden topladım adeti 5 Euro. Ancak www.sasa.com da bulmanız da mümkün. En çok passion fruitli olan mavi görünümlü ama dudakta şeffaf duranı seviyorum. nemlendirme olarak hepsi birbirinin aynısı ama kıvam olarak değişebiliyorlar. Bu durumda ben daha yumuşak kıvamlı ve aynı zamanda en güzel kokanı seviyorum diyebilirim.

Photobucket

Tutti Fruttili olan aynı eski meyveli sakızlar gibi kokuyor.

Kiwi-lime yani sarı kutuda olan tadı güzel değil ve misket limonu kokuyor.

Frambuazlı olanın kıvamı biraz katı ama kokusu müthiş. Üstelik hafif pembelik de veriyor.

Eğer yolunuz duty-free ye düşecekse 5 Euro ayırıp bunlardan deneyin.

Bi de çirkin ayaklarımda mor oje arayanlar için Alix Avieni göstereyim dedim watsonsdan almıştım fiyatı 2 TL ve ayakta müthiş parlayan bir oje. Bundan sonra başka renklerinden de alırım ama bu mor olanı tekrar almayacağım ya da sürmeyeceğim kesin :)

Photobucket

Pin It

15 Haziran 2009 Pazartesi

EYEKO

Herkese sıcak bir merhaba!

Bu aralar blogu biraz ihmal ettim, lütfen affedin. Ancak beni özleyen arkadaşlarımın emaillerle hatrımı sormaları çok hoşuma gitti, çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

E mademki bu kadar ara verdim yine 3 ürün birden yorumlamak istiyorum. Üstelik de şu bir anda çok meşhur olan EYEKO ürünlerini kanaatimce yorumlamaya çalışiciğm :)



En ünlü ürünü olan fat balm. Ben de çilekli olanı aldım.

3'ü 1 arada kullanım için yaratılmış; dudaklar, yanaklar ve gözlerde kullanılabiliyor. Doğrusunu söylemek gerekerse,far olarak kullanımı hiç uygun değil. Ancak yanaklarda ve dudaklarda kullanımı çok güzel. Ben şahsen allık olarak da kullanmıyorum ancak esmer bayanlarda çok güzel durabilecek bir ton (çileklisi). Dudaklarımın eyeko fat balm sürdükten sonraki halini aşağıda görebilirsiniz. Kutusu çok tatlı ve dudakları yumuşatması süper. Üstelik çok da kalıcı. Verdiği renk ise sanki dudaklarınızın rengi gibi duruyor. Fotoğrafta çok iyi yansıtamamış olabilirim ancak dudaklarda kullanımı çok rahat.



3'ü 1 arada olan bir diğer ürün de; aydınlatıcı, nemlendirici ve göz çevresi kremi. Cildi düzgünleştirici, ışığı yansıtıcı antioksidanlar, A ve C vitaminleri içeriyor. Ben özellikle aydınlatıcı olarak bayıla bayıla kullanıyorum. Eğer fondöten sürmeyeceksem güneş korumasının üstüne sürüyorum ve müthiş bir aydınlık veriyor. Far bazı olarak da benden geçer not aldı. Fondöten üzerine de harika duruyor. Bu ürüne bayılıyorum. Üstelik kutudaki ürün bana 1 milyon yıl gidecek gibi duruyor. nemlendirme özelliğini vasat buldum. Göz kremi olmak için de 25 yaş üstü birine uygun değil. Ama daha genç yaşlar bence bunu rahatlıkla göz kremi veya nemlendirici olarak kullanabilir.

Eyeko ürünlerini 3'ü 1 yerde olarak tasarladığından 1 ürün alarak 3 ürün almışsınız gibi oluyorusunuz. Zira eyekonun bronz görünümlü kremi da az önce anlattığım kremin tıpkısının aynısı ama bronz renkli olanı. Bu ürünü diğer krem kadar sevmesem de vücutta harika duruyor. Hatta aynı Estee Lauder'ın Bronze Goddes vücut kremi gibi muhteşem bir bronzluk veriyor. Eğer gözenekleriniz genişse veya yüzünüzde akne izleri veya skarları varsa bu ürünü cilde direk olarak sürmek sizi mutlu etmeyebilir. Ancaaaak, biraz ürünü fondötenle karıştırmak ise size güzel bir bronzluk kazandırabilir. Yine alıp almayacağımı bilmiyorum ama vücut için kullandığımdan erken bitecek gibi görünüyor.





Nerden aldımmm?

İnternetten yaptığım alışverişlerin en hızlısı EYEKO ya ait. Cuma akşamı aldığım bu ürünler inanamazsınız amaa pazartesi sabahı elimdeydi

www.eyeko.com adresinden diğer ürünleri de inceleyebilirsiniz en pahalı ürünü yaklaşık 20 TL. Veeeee en süperi de kargo bedava, hatta şöyle diyelim hem hızlı hem de bedava :)

Dipnot: Tüm fotoğraflar gün ışığında flaşsız çekilmiştir.

Pin It

10 Haziran 2009 Çarşamba

Fön süresi azalsın, saçlarım ısıdan ve güneşten korunsun diyenler...



Acaba iddialı başlıklar mı atıyorum arkadaşlar biri beni uyarsın öyle bir durumda, ancak bu başlığı yazmak çok içimden geldi. Neden derseniz şu anda Kıbrıs'ta evde kavruluyorum çünkü gölgede 33 dereceydi bugün. Saçlarımın kavrulduğunu hissettim ve bu başlığı yazayım dedim. Hayatımın aşkı olan 2 ürün var ve sizlerle paylaşmak boynumun borcu. Yalnız bu yazıyı okuduktan sonra anlatacağım mucizevi ürünlerden edinmeyi aklınızdan geçirirken bu sefer bana kızmayın çünkü alırsanız bana teşekkür edeceksiniz... (yine iddialı oldu :p şöyle diyeyim bana teşekkür edeceğinizi düşünüyorum)

Gelelim tahminen 20 şişe bitirdiğim AVON'dan alıp da tek aşığı olduğum kuru saç uçları ve kırığı önleme serumuna. Bu serumu çok duymuşsunuzdur, ben yine de 2 cümle ile anlatayım... Bu serumu ıslak veya kuru saça kullanabliyorsunuz. Özellikle fönden önce sürdüğünüzde uzun zamanda saçlarınızın ya sıfır ya da az kırıkla uzadığını göreceksiniz. Kuru saç uçlarını yumuşatmaya da yardımcı oluyor ancak benim saçımda yarattığı en önemli mucize saçlarımın kırılmasını engellemek, dokusu öyle hafif ki! Kokusu da süper, fiyatını söylesem inanamazsınız. Bu ayki 12 Hazirana kadar geçerli olan katalogda 6.60 TL idi normal zamanlarda 15 TL inidirmli zamanlarda ise çoğu zaman 7.5 TLye bulabileceğiniz bir ürün. Benim her zaman stoğumda olan harika bir ürün deneyince bana hak vereceksiniz.

Fön süresi azalsın, saçlarım ısıdan ve güneşten korunsun diyenler...



2. aşkımsa Kerastase'ın oleo relax... Bu ürünü özellikle yaz aylarında kullanıyorum çünkü deniz, havuz, sıcak hava, fön derken saçlar iyice kuruyp cansızlaşıyor. Ama bu serum benim hayatımı kurtarıyor. En son aldığımda 50 TL civarı bişeydi. Bendeki bitirdim hatta bugün yarın yine alacağım zira bu yaz aylarında, Kıbrıs'ın tuzlu sularından saçıma çok iyi yarıyor. Hem fön süresini ciddi anlamda kısaltıyor hem de saçı kesinlikle yumuşatıyor ve kırılmasını önlüyor. Kabarık saçlar için de bire bir. Bu serumla kabarık saçlarınızı özyebilirsiniz bence. Bu serumu heç saç uçları hem de tüm saça uygulayabilirsiniz. 1 pompa saç nemliyken 1 pompa da fönden sonra kullanılıyor. Çok uzun süre kullanabileceğiniz berektli bir ürün. Eğer saçlarım mahvoldu adam olmaz, boydan yandı gibi önemli dertleriniz varsa bu serumu ve aqua oleum bakımını 1 ay uygulayın ve saçlarınıza geri kavuşun. Aqua oleum yazısına burdan ulaşabilirsiniz.

Bir diğer ürünümüz de AVON un saçları güneş ışınlarına karşı koruyan ürünü...
Kokusu hoş olan bu spreyi aklıma geldikçe güneşe çıkmadan sıkıyorum, aram iyi ancak gözle gördüğüm bir etkisi yok.Özellikle denize gitmeden önce kullandığım bir sprey, saçlarımı koruduğunu düşünüyorum ama diğer iki ürün kadar net bir bilgi veremiyorum. Eğer katalogda bu yıl satışı yapılırsa bir tane edinebilirsiniz çünkü fiyatı oldukça makul :)

Resimde gördüğünüz kolye de nişanlandığım için k.validemin bir arkadaşı tarafından bana hediye alındı. Üzerinde gonca ve bebek patiği var. Taşıdığı anlam çok hoşuma gitti; evlendikten sonra bebeğimin olması için şans kolyesiymiş. Zahide ablaya çok teşekkür ederim burdan...

Pin It

8 Haziran 2009 Pazartesi

Honey & Oat 3-in-1 Scrub Mask

Ankara'dan temelli taşındım biliyorsunuz, bu süreçte pek yazı yazamadım ama artık hep buralardayım, bu blogta görmek istediğiniz, aklınıza takılan herhangi bir ürün varsa bana lütfen email atmaya devam edin...

Beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim...

Gelelim maskemize;


Temizleyen, cildi parlatan ve nemlendiren bir maske var mıdır sorusunun cevabı EVET vardır :)

Bu ürünle tanışmam 2 ay öncesine dayanıyor, maskeye aşık olmam maskeyi yüzüme ilk sürdüğüm gün başladı diyebilirim. Geçtiğimiz TBS (the body shop) indiriminde neler alabileceğimi düşünürken aklıma MUA'ya bakmak geldi ve bu maskenin 88 kişiden 70'inin yeniden aldığını ve çok beğenildiğini okuyup kendim de bir şans vereyim dedim.
Hatta bende 1 kez kullanan bir arkadaşım da ertesi gün bu maskeden edindi.

Yukarıda sıraladım gerçekten de vaadettiği 3 şeyi yerine getiriyor. Haftada 1 kez uyguluyorum. Cildimi temizledikten sonra bu ballı-krema kokulu maskeyi yüzüme sürüyorum hatta sürerken yemek istiyorum.

Organik bal nem veriyor,
Kaolin Clay (kil)derinlemesine temizlik
içerdiği yulaf ise peeling etkisi yaratıyor.




İçinde minik scrub taneleri var ama peeling yaptığınızı hissetmiyorsunuz bile; maskeyi yıkadıktan sonra ise cildiniz yumoş, yumoş ve derinlemesine temiz oluyor. Peeling özelliği demişler ama hafif hafif cilde masaj gibi adlandırdım ben onu. Mucizeler yaratan bir maske olmadığı açık ama cildim bu maskeyi seviyor. Rahatlattığını hissediyorum resmen. Büyük şehirlerde yaşayan, iş-güç sahibi, cilt bakımına gitmeye vakti olmayan kadınlar bundan birer tane edinip kendilerini şımartabilirler. Az miktarı tüm yüze yetiyor. Yıkadıktan sonra hissettiğiniz derinlemesine temizlik, yumuşaklık ve neme bayılacaksınız.

Pin It

3 Haziran 2009 Çarşamba

24 Saat Nemlendiren Transparan Pudra

İddialı ürünleri denemeyi severim...

Bu kez kıskacıma Shiseido'nun ambalajları oldukça göz çarpıcı olan alt markası (kalite olarak eşdeğer) Majolica Mallorca Pressed Fantsia pudrası takıldı. Bu pudra her tür cilt tipi için ideal olmakla kalmıyor bi de nemlendiriyor yüzdeyken. Hiçbir sivilce ve gözenek tıkama problemi de yok. Ben kışın kuru cildime (eğer sivilcem soyulma aşamasındaysa) bile sürüyorum. Gözenekleri yokediyor ve kurutma yapmıyor. Yani cildim soyulduğunda soyulduğu asla belli olmuyor. Keşke Roaccutane kullanırken keşfetseymişim, ister yağlı ister kuru olsun cilde istediği ve ihtiyaç duyduğu nemi veriyor. Fırçayla uyguladığımda transparan ve ipeksi bir makyaj, süngeriyle uyguladığımda ise biraz daha kapatıcı özelliği olan bir pudra. Özellikle likit fondöten kullandığım zamanlar güzel sonuçlar alıyorum. Eğer yüzü terleyen bi kişiyseniz de rahatlıkla önerebileceğim bir pudra çünkü sivilce yapmıyor ve gözenekler, tıkamıyor. Shiseido ürünü zaten çok konuşmasam daha iyi galiba.

Bu pudrayla ilgilenenler için elimde 1 tane kullanılmamış var. Benimle irtibata geçmeniz yeterli.


Kutusuna hastayım...

Pin It

Blog Widget by LinkWithin