2 Şubat 2011 Çarşamba

Makeup Forever Face&Body Foundation vs Guerlain Parure Aqua Foundation

Please scroll down for the English review of the comparison of these foundations.

Kızlar biliyorum çok uzun aralar veriyorum yazmaya ama ev, iş, tez, vs pek fırsat bulamıyorum. Ama beklediğinize değecek 2 fondöten karşılaştırması ile yine karşınızdayım.

Öncelikle o çook meşhur Make up For Ever (MUFE) jel yapıdaki fondöten ile karşınızdayım. Bu yorumu 32 numaralı tonu için yapıyorum. Alabaster Beige ise bu tonun adı Türkçesi ise kaymaktaşı. Bir fondötenden neler bekleriz işte yorumlarım...


Kapatıcılık:
Yapısı inanılmaz hafif ve jel kıvamında olduğu için büyük kusurları gizlemekte zorlanabileceğiniz bir fondöten. O açıdan hafiften-orta dereceye kadar kapatıcılığı var.

Hafiflik: Yüzünüzdeyken unutuyorsunuz.

Güneş Koruması:
Yok

Gramajı: 50 mL

Sivilce yaratır mı? Bende dahi yaratmadı.

Kalıcılık: Yapısına göre çok başarılı.

Uygulanışı: 1 dk çalkalayıp el veya sünger yardımıyla sürmelisiniz. Fırçayla sürümü pek pratik değil ve bence uygulaması bir çok fondötene göre pratik değil. Uygulayabilmek için biraz zamana ihtiyacınız olabilir.

EN ÖNEMLİ AVANTAJI: Problemli, akne çukurları olanlar, kırışanlar, sivilcesi olanlar için bulunmaz bir hint kumaşı bence. Neden derseniz, çizgilerin ve çukurların arasına girmeden bütünlük sağlıyor ve sanki yüzünüzde bişey yokmuş gibi duruyor.

Fiyatı: TR'de satışı yok ancak sephorada 38 USD

Gelelim Guerlain'e (kabaca gerlen diye okunuyor :) )

Guerlain'in bu çok sevilen fondötenini 1 hafta önce duty freeden aldım. Ne yazık ki rengi tutturamadım ve tenim için çok koyu geldi.Yine de çok fikir sahibi oldum :)

Kapatıcılık: Gerçekten harika, azıcık bir miktar ile tüm kusurları kapatabiliyorsunuz.
Hafiflik: Hafif bir yapısı var zaten adı üstünde "aqua" en az MUFE kadar hafif. Okyanusla birleşen özel bir pınardan filtrelenen su kullanılıyor. Hafifliği ve cildi gittikçe yumuşatması da buradan geliyor.
Güneş Koruması: 20 SPF PA +++
Sivilce yaratır mı? Hayır
Kalıcılık: Ben 12 saat kullanım bana mısın demedi.
Uygulanışı: Fırçayla sürebiliyorsunuz ama kulanımında parmak uçlarıyla dha iyi sonuç alabileceğiniz yazıyor. Ben denemedim. Yazın bir ton koyulaşınca deneyeceğime emin olabilirsiniz.


EN BÜYÜK AVANTAJI:
Çok hafif yapısına rağmen delice kapatıyor kusurları, üstelik kullandıkça cildinizin nem ihtiyacı karşılanıyor. Her çeşit cilt tipi kullanabilir. Mineral katkılı ve 20 SPFsi olması beni en çok baştan çıkaran noktalar... Doğru tonu bulursanız vazgeçemeyebilirsiniz...

Yorumladığım rengi 04 Moyen Beige

Giorigio Armani fondötenim hala vazgeçilmez tabiii!


Photobucket
Photobucket


Bu arada bana esenboğa DUTY FREE'de yardımcı olan Koral beye çok teşekkür ederim. Parfümler ve fondötenler hakkında beni doğru yönlendirdiği için. Umarım sesimi buralardan duyurabiliyorumdur...



Here comes the 2 very popular foundation reviews.

MUFE in shade 32 Alabaster Beige

Coverage: Light to medium. Its liquidish formula gives a very natural look but coverage is not enough good to cover very problematic skins.

Texture: It is so light you are very likely to forget wearing foundation.

Net weight:
50 mL

spf:
NO

Can acne-prone gals use? Definitely YES

Is it Long lasting? Yes at least for 8+ hours

Application: Don't use brush, use your fingertips to apply it. And that makes it difficult to use it since you should be very careful. (you will need time to get use to apply it evenly)


PROS Problem and mature skins should use this foundation since it is the lightest formula on the market. Its medium coverage gives you a very natural look and never creases. If you have wrinkles and acne scars this is absolutely your foundation.


Guerlain Parure Aqua Foundation SPF 20 PA +++


This is my new foundation and although I bought the wrong shade I really loved it. Here is my review for shade 04 moyen beige

Coverage: It has one of the best coverages among liquid foundations. You can achieve a full coverage with a tiny amount of foundation.


Texture: It is also light. This liquid foundation is more on the creamy side with a wonderful fragrance.

Net weight: 30 mL

spf:
yes 20 SPF PA+++

Can acne-prone gals use? Absolutely YES

Is it Long lasting? Yes at least for 12+ hours

Application:
Don't use brush, use your fingertips to apply. It says on the description but I am using elf powder brush (see here) to apply it and it glides with my brush


PROS This foundation is really a good one with high quality since it makes your skin smoother day by day. It is mineral enriched with 20 spf and comes with a secret!!! Guerlain has discovered a kind of water which is pure and has an unusually rich composition; a natural reservoir fed by an underground spring and rich of mineral. This water contains more magnesium, potassium , manganese and silica than ordinary mineral water. So you will feel the difference that your skin will be smoother as you use this foundation. If I had found the right shade this could be my new alternative to Giorgio Armani Luminious Silk Foundation but Giorigo Armani is still my number 1.

In short, if you find your true shade among 9 shades, this foundaiton gives what you pay and worths every penny.

Pin It

3 çok değerli yorum:

fmcel dedi ki...

Merhaba,uzun zamandır fondöten arayışı içindeyim,verdiğin bilgiler faydalı oldu.Guerlain parure aqua deneyeceğim renk tonu da tutarsa tadından yenmez:)senin aldığın rengin numarasını öğrenebilirmiyim?Teşekkürler

SaR dedi ki...

Canım yararlı olduysa ne mutlu bana. Kullandığım renk tonu 04 Moyen Beige. Keşke dutyfreeden aldırsan ben 38 Euroya aldım. Alırsan geri dönüt vermeni sabırsızlıkla bekliycem. Güzel günlerde sür sürüştür

fmcel dedi ki...

araştırdım da çilekte 79 tl bayağı renk alternatifi de var,almak isteyenlere duyurulur:)bende karar verdim en kısa zamanda alıyorum....

Blog Widget by LinkWithin