12 Eylül 2011 Pazartesi

Maskarayı nasıl sürmeliyiz?

Herkese merhaba,

Bugün bir çok email aldığım bir konuda post yazacağım. Rimeli en güzel sonucu verecek şekilde nasıl süreriz...

Aşama aşama anlatıyorum Dikkaaaatttt

1. Mutlaka kirpikler temiz olmalı

(bu bir aşama değil ama boy aynasında ayaktayken rimel sürmek daha iyi sonuçlar verecektir)

2. Rimelinizi yavaşça bir hamlede çıkarın (sakın "pompalama" hareketi yapmayın; bu hareket rimelinizi daha erken kurumasına sebep olur)
3. Rimelin fırçasını kirpik diplerine (köklerine) en yakın olacak şekilde tutup, fırçanın kirpiklerinizi kavramasına dikkat ederek hafif zig zaglar ile sürün.
4. Birinci katı sürmek demek, fırçayı bir kez sürmek demek DEĞİL. Birinci katı sürerken kirpik diplerinden yukarıya doğru 2-3 kez uygulamayı tekrar edeceksiniz. Bunu yaparken hızlı olmalısınız.
5. İkinci katı sürmeden önce yine fırçayı tüpe daldırıp maskara alın ama yine "pompalama" hareketi yok!!.
6. İkinci katı sürerken bu kez kirpik uçlarına yakın bir noktadan başlayıp yukarıya doğru sürüyoruz. Bu hareketi de bir kaç kez hızlı bir şekilde tekrarlıyorsunuz.
7. Rimeli sürerken ama bir tarafıma bulaşacak endişesi taşımayın. Kulak çöpünü hafifçe bir göz makyajı temizleme suyuna batırın ve nazikçe bulaşan yerleri temizleyin.

Bu aşamaları gerçekleştirdiniz ama yine de sonuç elde edemediyseniz size bir önerim var....

Birinci katı istediğiniz bir rimelle tamamlayın ama 2. katı kauçuk fırçalı bir başka rimel ile bitirin. Bu kauçuk fırçalı rimellerin bence en iyisi telescopic clean definition, maybelline pulse perfection vibrating mascara, covergirl lashblastlength veya lashblast waterproof'tur.


Uzunluk için kauçuk fırçalı rimmellerden L’oreal Clean definition veya Covergirl LashBlast Length
Hacim için ise yine kauçuk fırçalı Maybelline Pulse Perfection veya Covergirl LashBlast Waterproof
ÖNERİYORUM.


Bir sonraki yazımda rimel sürerken işinize yarayabilecek bazı püf noktalar anlatacağım...

Eğer yorum bırakıp daha detay veya spesifik konularda soru sorarsanız yazımı ona göre hazırlayabilirim arkadaşlar...

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

1. L’oreal Clean definition
2. Covergirl LashBlast Waterproof
3. Covergirl LashBlast Length
4. Maybelline Pulse Perfection

Pin It

5 çok değerli yorum:

Unknown dedi ki...

2 nolu fırça ile ben daha başarılı oluyorum.Kullandığın rimellerden 1 nolu olanı geçmiş yıllarda kullanmışlığım ve sevmişliğim bulunmakta.Birde ben kurumadan eğer yapıştıysa temiz bir kirpik fırçasıyla tararsam daha iyi sonuç alıyorum.
Çıkarmak içinde en favari ürününü yazarsan çok mutlu olurum.

SaR dedi ki...

Canım senin kirpiklerin nasıl bilmiyorum ama her kirpikte başarılı olabilecek bir ürün olarak Loreal Voluminous veya MF calorie 2000 öneririm. Rimellerimin neredeyse tamam bodyshopun yüz temizleme köpüğü ile kolayca çıkıyor. Kalıntılarını ise diadermine ile temizliyorum. Lancome BiFacil süper tabi ama euro ile birlikte fiyatı çok arttı. Diadermine de 10 da 1 fiyatına nerdeyse aynı işi yapıyor tavisye ederim. Bununla ilgili yazım şurda
http://beauty-n-fashionlove.blogspot.com/search/label/diadermine

beni kırmayıp yorum yazdığın için çk teşekkür ederim canım mucxxxx

Hi Spring Time dedi ki...

Bir çırpıda okudum resmen. Yarın ilk is deneyeceğim. Çok güzel olmuş :)

betulove.blogspot.com/

Darkhelia dedi ki...

Gerçekten ellerine emeğine sağlık, ilaç gibi geldi. Ben yıllardır gafletle 2.katı hep 1.kat kuruduktan sonra sürülüyor sanıyorum ve haliyle kurumuş kirpiklerin üzerine tekrar rimel geçerken kirpikler kopucak gibi hissettiğim için 2. kata hiç girişmiyordum. Neden meseleye oje mantığı ile yaklaştığımı da hiç bilmiyorum :) Okuyunca hemen denedim, Maybelline Colossal ile olağanüstü sonuç aldım. Colossal da çok başarılı, 2 katı topaklanma yapmadan, hiç grup grup birbirine yapıştırmadan gür, orta halli dolgun ve uzun görünüm verdi (benim kirpiklerim zaten fazla kısa değil) Yarında Max Factor calorie 2000'de denerim. Merak ettiğim ürünlerin kauçuk oluşunu nasıl anlıyoruz ? fırça zannettiklerim (örn: Covergirl LashBlast Waterproof)kauçuk çıkabiliyor.

Bir sonraki yazıyı da merakla bekliyorum... Bir de kirpik kıvırıcının etkisi, farkı, ne denli gerektiği ve tek bir marka rimelde kıvırıcı kullanılmış hali ve kullanılmamış hali olarak swatch, benim isteklerim arasında yer alabilir. Yerli yabancı çoğu blogda veya videoda görüyorum ve açıkçası bana hep etkisi plasebo gibi gelir :) bir kıvırma yaratıyor ama rimeli sürerken kirpiklerin kendi yapısı yine eski haline ve rimelin getireceği hale geliyor diye düşünüyorum dolayısıyla çok şart değil gibi duruyor fakat bazıları da çok fark oluyor diyor. O yüzden benim için muamma. Bu konudaki fikirlerine de yer verirsen sevinirim ; )

SaR dedi ki...

Darkhelia canım yorumuna çok sevindim. 2. katı sürmek için kesinlikle bir kaç saniyeden uzun beklememek gerek. Kauçuk dediğim şey fırçanın plastik olması canım :)

Kirpik kıvırıcılar özellikle kirpiklerin kıvrık olmasına yardımcı oluyor ve kıvrıklık süresini uzatıyor. Kendinden ısıtıcılı kirpik kıvırıcıları bu anlamda etkili ama sürekli kullanımı kirpikler için yeterince iyi olmayabilir. Bir yazı yazarım canım çok yakında yazarım hatta

Bu linkte yazının sonunda biraz bahsetmiştim
http://beauty-n-fashionlove.blogspot.com/2009/02/rimel-bazlar-ve-kipik-kvrcs.html

Blog Widget by LinkWithin