7 Mart 2012 Çarşamba

ANOREXIALI KADIN GÜZEL DEĞİLDİR

Anoreksik kadınlar önce şunu bilsin; ASLA güzel görünmüyorlar. Aşırı zayıf eşit değildir güzel...

Tabi bunun bir hastalık olduğunu düşünürsek onların sağlıksız düşüncelerden, bilinçaltından kaynaklanan sebeplerden bunu yaşamalarına pek de kızamayız...

Bu noktada en doğru hareket anoreksiyalı bir kimsenin yakınındaki kişi tarafından tedaviye yöneltilmesidir. Zira bu hastalık ölümcül boyutlara ulaşabilir...

Türk Psikiyatri Dergisinde yayımlanan makalede, anoreksiyaya anne-baba tarafından ergenlikteki duygusal ihtiyaçların karşılanamaması durumunda bireyin bilnçaltında geliştirdiği bebeklik vücuduna dönme isteği olarak yorumlanıyor. Yazının devamı burda

İşte kanıtı güzel mi değil mi siz de söyleyin... Özellikle kemikten oluşan kollar ve bacaklar çok kötü görünüyor.






Photobucket

Pin It

13 çok değerli yorum:

Kozmetik Dosyası - Ezgi dedi ki...

ufff çok kötü kocaman kafa incecik bir deri bir kemik vücut
ben yeterli beslenmez beslenmemden bişeyleri kesersem hemen hasta oluyorum bunlar nasıl olmuyolar anlamış değilim
her gün homur homur 3 ana 3 ara öğün yemem lazım mutlaka

SaR dedi ki...

Ezgicim afiyet olsun canım, seninki en doğrusu. Ben de hasta olurum bişey yemesem. Kocaman bir kafa bir ince değnek üstünde çok komik görünüyorlar :)

SWL dedi ki...

çok sağlıksız ve hastalıklı bir görüntü.

NİNO dedi ki...

Felaket bi görüntü bu iykkk

SWL dedi ki...

canım az önceki yorumuma yazıcaktım ama yarım kaldı iş nedeniyle. Bu insanlar göz önünde olan kişiler. Hayatlarının her saniyesi milyonlar tarafından izleniyor. genç kızlar örnek alıyor hatta benzemek için yapmadıkları kalmıyor. Bu yüzden bu kişilerin yaşam tarzlarına,herşeylerine dikkat etmeleri gerekiyor. İskeletin sadece derili haliyle 14-15 yasındaki kızlarımıza resmen zayıf kadın güzeldir der gibi ortalıklarda dolaşıyorlar. Ayrıca berbat ve hastalıklı görünmenmektende öteye gidemiyorlar. Bu yüzden demem o ki "Bir dirhem et bin ayıp örter"... Boşuna deil bu atasözleri :))

Uzun ince kıvırcık dedi ki...

Çok sinir bozucu görüntüler. Ben de çok zayıf olduğum için böyle görüntüleri gördükçe acaba bende mi böyle görünüyorum diyorum? :S ama şükür etmek lazım sağlık problemimiz yoksa. Yalnız metabolizmamın bir an önce biraz olsun yavaşlamasını istiyorum... :D
Sevgiler

SaR dedi ki...

Sevalcim kalemine eline sağlık canım çok teşekkür ederim

Uzunincekvırcık, senin doğalın buysa eminim güzeldir canım. Ancak onların doğalı bu değil işte aç kalarak ya da yediklerini çıkararak hastalıklı ama zayıf görünmeye çalışıyorlar

bakimblog dedi ki...

çok kötü görünüyorlar :S

Modavesaire dedi ki...

evet, çok yerinde bir yazı olmuş. hele bu fotoları ekleyip de , güzel kadın , demiyolar mı, sinir oluyorum.. acınası haldeler..yazık..

Unknown dedi ki...

şimdi öncelikle çok özür dileyerek bir yorum yapmak istiyorum çünkü çok anlayışlı ve cici bir blog sahibesi olduunu biliyorum ancak bir duruma da parmak basmadan edemedim.

ben kendi adıma şu anda yukarıda gösterdiğiniz kadınlar gibi görünüyorum. bunun nedeni anoreksialı olmam değil aksine yiyip yiyip kilo alamamam. 168 boya 44 kiloyum. kendimi çirkin ve ıykkk ne kötü denilecek şekilde hissetmiyorum. aksine güzel buluyorum, zayıf olmayı seviyorum.

gel gelelim söz konusu sağlıksız zayıflamaksa orada size katılırım ama biz türk kadınları genelde etine dolgun hatunlarız ve boğazımıza da düşkünüzdür. ama bunun üzerinden biz çok iyiyiz aslında zayıflar çok çirkin demek? ıyy demek? bu yorumları yapan kaç kişi ideal kiloda soruyorum? yani ben de size popişlerinizi biraz eritin ıyyy ne kötü yapsam? hoşunuza gider mi?

tabiki de bulumia ve anoreksia bir hastalıktır ama nasıl ki kilolu insanların bu ne kadar kilolu diye irdelemek ayıpsa zayıfları da öyle olmalı. bu bi tercihtir hoş zayıf kalmak da isteyebilir, sağlığından olmadığı sürece...

beni anlayacağını düşünüyorum, o yüzden bu yorumu da yazmak gereği hissettim, sevgiler...

uftade dedi ki...

Biraz uzun bir yorum olacak benimki.Tanıdığım hasta insanlarda olduğundan daha hassasım sanırım :)
Şunu belirtmek istedim anoreksik hasta olup aynı zamanda gayet kilolu olan bir sürü insanda var,bu hastalıktan çekenlerin hepsi bu zayıflıkta değil :)
ve bu bir hastalık,ölüm döşeğinde bile yeterince zayıf olmadıklarını düşünüyorlar,bedenlerinden nefret ediyorlar ,psikolojileri gerçekten mahvolmuş durumda,bak aynaya güzelsin demekle vazgeçiremiyorsunuz :) o kendini öyle göremiyor işte... kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok.
Ayrıca bu kadar göz önünde olup ve anoreksik olan ünlülerin birçoğu medya için programlar yapıp katıldılar,hasta olduklarını bunun ne kadar korkunç olduğunu vs anlattıkları videoları bulabilirsiniz.
Ben tamamen magazin ve basını suçluyorum,herşeyi Photoshoplamalarını vs..
Hatta bazı ünlüler çekime gidiyorlar ünlü dergilere,haberleri olmadan fotoğrafları üzerinde oynanınca davalar açıyorlar,olmadıkları bir şekilde gösterildiklerinden,kendileri üzerinden insanların anoreksiye özendirilmesini istemedikleri için.
herkesin vücuduyla barışık,mutlu olabildiği bir dünya dileyip garip yorumumu burada sonlandırıyorum efenim :D
sevgiler ^^

SaR dedi ki...

Kızlar çok teşekkür ederim yorumlar için

aynadakikedi bir üstteki yoruma bakarsan doğal olan zayıflığa sözüm olmadığını söylemiştim canım zaten ben de 5 yıl önce 168 ve 44 kilo civarındaydım çok da mutluydum. Ama senin doğalın o ve eminim güzel görünüyordur.

Uftade canım sana katılıyorum ama ben bazı ünlüleri suçlu buluyorum, kemik gibi mankenlere özendiren medya en suçlu tabi ki

zayıf ve sağlıklıysan güzelsin ama zayıf kalmak için ölümü bile göze almak çok sağlıksız ve tedavi edilmeli diye düşünüyorum

Ben her türlü yoruma açığım kızlar. Siz yeter ki yorum yazın kurban olurum size mucx

Unknown dedi ki...

iskeletten farkı kalmamış, zaten neden böyle vücutları seçerler hiç anlamam. Güzellik değil tamamiyle görüntü kirliliği.

Blog Widget by LinkWithin