1 Nisan 2012 Pazar

Hermes Birkin Pale Gray Himalayan Crocodile Handbag / Çanta

Scroll down to read in English

"Faaliyete geçmiş bir cehaletten daha ürkütücü bir şey yoktur." der  Goethe, doğru söze  ne demeli?

Bir çantanın 80.000 USD olmasına mı tepki göstereyim yoksa (kontrollü yapıldığı iddia ediliyor) timsah derisinden çanta yapılmasına mı?

Bir deli kuyuya taş atmş 40 akıllı çıkaramamış hesabı, moda ve isim uğruna bu "trend"e kendini kaptıran çok ünlü var.

Kusura bakmayın ama ünlü olmak ya da trendsetter olmak için yılan, fok, tilki, timsah gibi hayvanların derilerinden elde edilen objeler kullanmaya gerek yok.

Üstelik bu çantayı almak için Hermes'in özel listesinde yıllarca bekleyip sonra eğer kabul edilirseniz VIP listesine geçmeniz lazım. Yani Çok Önemli İnsan değilseniz bu çantayı alamıyorsunuz!!!! Yani çoook önemli insanlar ancak bu çantayı alabiliyor!!!

Hadi ordan! Dedik ya bir deli kuyuya taş atmış da 40 akıllı çıkaramamış. Kendi kurduğunuz düzende, kendi at gözlüklerinizin içinde size bol karanlık günler dilerim!!!

Gösteriş uğruna saçmalamayın lütfen

Burda hayvansever insanların oluşturduğu uluslararası grubun yaptığı açıklamaya göre Hermes, hayvanhaklarının en korunmasız olduğu Endonezya'da bu katliamı gerçekleştiriyor. Hermes'in CEO'su yılda 3000 timsah derisinden çanta üretildiğini ve bir çantanın üretilebilmesi için 3-4 timsahın derisinin kullanıldığını açıkladı.

Timsahlar eko-sistem için çok önemli bir rol oynuyorlar. Özellikle sualtındaki yaşam için!
Timsahlar su içindeki ölü hayvanları yiyerek nehir ve gölleri koruyor. Böylelikle insanların yiyebileceği balıkların yaşamasına yardımcı oluyorlar. Bir çok ülkede hakları korunsa da Hermes gibi bir marka, yolunu bulup hayvanları vahşice katlediyorlar. Üstelik utanmadan yılda 3000 çanta üretebilecek kadar timsah bulmakta zorlandıklarını da ifade ediyorlar.

Lütfen videoyu izleyin ve hayvanlara neler yaptıklarına bakın (UYARI: şiddet içerikli görüntü var)



WARNING: Graphic Footage!

Bütün bunları bilerek hala timsah derisi çanta peşinde misiniz?



LÜTFEN BU SAÇMALIĞA BİR SON VERİN!!!


Bu konuda yazacak çok şey var ama susmazsam sanki 20-30 sayfa yazarmışım gibi geldi!





I feel embarrased and sorry for the humanity. These "celebrity" people does not act plausible.

The animal rights group People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) has released footage of reptiles being skinned alive in indonesia in a bid to discredit the luxury leather industry. One of our Observers, who works at a crocodile farm in Australia, tells us what the industry standards ought to be.

PETA said its researchers visited more than a dozen farms across the archipelago throughout 2009 to collect evidence of animal cruelty. Earlier amateur footage showed farm workers brutally bludgeoning small reptiles. They subsequently remove the lizards’ skins without any preliminary check for vital signs. Check out the video above!

PETA has singled out French Hermes for using exotic skins produced in rural Indonesian areas, where animal protection laws are difficult to enforce. Reptile skins are widely used by the entire leather industry but Hermes came under the spotlight last year when its CEO told the Reuters news agency his business was facing a shortage of crocodile skins to produce 3,000 bags per year. According to Hermes CEO Patrick Thomas, it routinely takes 3-4 reptiles to produce a SINGLE BAG which can fetch over 35,000 euros

DO YOU KNOW

Crocodilians play an important role in the ecology of their watery habitats. They act as scavengers, just as vultures, hyenas and jackals do on land, keeping the rivers and lakes clear of carrion (dead animals). They also eat large quantities of predatory fish, so helping to preserve suitable fish for humans.

So will you keep quite?

Please say NO to animal massacre
   
Once Goethe said, 

“There is nothing more frightful than ignorance in action.” Johann Wolfgang von Goethe 
 

Pin It

2 çok değerli yorum:

Uzun ince kıvırcık dedi ki...

Şu dünyada hayvanlara daha çok üzülüyorum. Onlar savunmasızlar ve nasıl bir varlık ki insanoğlu, acımadan bu canlıları çıkarları doğrultusunda katledebiliyorlar. Bu katliamları yapan, ortak olan herkesi Allah'a havale ediyorum!!

dynera dedi ki...

Derin Mermerci de Victoria Beckham da bunu hep yapiyor Saremcigim... Ben de Derin Mermerci ile ilgili bu haberi gordugumde ayni seyi hissetmistim. Cok guzel bir yazi.

Blog Widget by LinkWithin