19 Mayıs 2009 Salı

Giovanni Şampuan ve Saç Kremi



Saçlarımız daha güzel olsun diye çok uğraşıyoruz. En azından çoğumuz öyle yapıyoruz. Ben de halâ mükemmel şampuanı arıyorum. Daha doğrusu mükemmel organik şampuan ve saç kremini arıyorum.

Bu arayış patikasında giovanni çok merak ettiğim bir markaydı ki saç kremi arayışıma son verdi (onu da yarın anlatıcam :D)

Referans olması için yenilemek istiyorum, defrize yapılmış ve kuru saçlarım var.

Ankara'ya geldiğimden beridir saçlarım hem bi güzel oldu hem de kafayı yedi :) Böyle 2 günde yağlanmaya başladı filan halbuki kıbrıstayken yağlanması için herşeyi yapmama rağmen yağlanmazdı hehe Neyse Ankara'ya gelince de dipleri böyle bi yağlı olmaya başladı ben de soluğu iherbte aldım. Toplam 1 ay kadar kullandım şampuanı ve saçtaki yağ dengelemesi yapması hoşuma gitti. Özellikle yağlı saçı olanlar için birebir olsa da ben kullanmaya devam etmeyi planlamıyorum zira Kıbrıs'a taşınıyorum ve sular aşırı derecede tuzlu olduğundan kuruma problemi yaşıyorum. Kuruma problemi yaşayanlar için asla uygun bir şampuan değil. Ancak şunu söylemeliyim bu şampuanla yıkadığım saçlarım, 2-3 gün yağlanmadan durabiliyor. Bu bir artı bence çünkü saçı her gün yıkamak zarar verir.

Aslında bu saç kremini 3-4 kez kullandım ama çook sevdim, eğer fönüm kolay çekilsin ve saçım erken yağlanmasın diyorsanız çok ideal bir saç kremi. Saç kolayca açılıyor ve saçı nemli tutuyor zaten saçta bırakılan saç bakım kremlerini sevmeye meyilli olmuşumdur. Bi de organik fön öncesi saçı yumuşacık yapan bir kremi buldum ya benden mutlusu yok. Giovanninin toplam 4 ürününü kullandım şimdiye kadar ve hepsini çok sevdim çok beğendim. Öxellikle biri var ki beni benden aldı (ancak o aşırı kuru saçlar için)

Lafın kısası, her çeşit saç tipine uygun bir saç bakım kremi, durulanmayan, saçı 2. gün ağırlaştırmayan, minicik bir miktarı tüm saça yeten, saçı yumuşatan bi bakım kremi.

Hayatınızın bir bölümünde mutlaka Giovanni denemelisiniz. iherbten almıştım ben ama bi çok sitede ve ebayde bolca bulmak mümkün :)

XoXo

Pin It

8 çok değerli yorum:

Özge dedi ki...

Dün Ebay'da Giovanni şampuanları araştırıyordum, bugün yazını görünce mutlu oldum. Çünkü nasıldır acaba diye düşünmekteydim;)
Teşekkürler Saro'şum, her derde devasın;)

SaR dedi ki...

Ay yararlı olabildiysem ne mutlu bana cnm :)

tuguna dedi ki...

Ben de hala bulamadim mukemmel sampuani. frederick f. denemeyi dusunuyrum ama bakalim.neyse ki sen bulmus gibi duruyorsun:) bu arada blogun yeni hali supppper:)

SaR dedi ki...

Tuguna çok teşekkür ederim cnm. Frederic de kullanmıştım 5-6 yıl önce ama Giovanni daha çok işime yaradı benim bence bi ara buna da göz at. Gerçi saçların süper sağlıklı duruyor :)

tuguna dedi ki...

Sarcim sadece duruyor:P Hafiften uzayinca malesef kirilmalar basliyor. Ben her seferinde kirilsa da kestirmicem, uzatcam bu sefer diyorum sonra yine kestiriyorum dayanamayip. Kestirdikten sonra artik asla kestirmem nasilsa kiriklar gitti diyorum fakat bir sure sonra sac yeniden kiriliyor ve her sey basa donuyor, berbat bir kisir dongu. Gecenlerde gene kestirdim ama bi daha katiyen kestirmem nasilsa kiriklar gitti:P

SaR dedi ki...

Tugunacım benim de böyle bir problemim oldu ama saç için vitamin aldım ve o dönemden itibaren AVON un kırık saç serumunu kullanmaya başladım. Giovanninin henüz anlatmadığım maskesini haftada 1 yapıyorum ve her banyodan sonra jojoba yağı veya hindistancevizi yağı kullanıyorum uçlarına inanılmaz işe yarıyor. Sen de denesene zira söylediğim tüm arkadaşlarım bu yöntemleri kullandılar şimdi çok memnunlar.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Saçların defrizeden dolayı mı kuruyup kırıldı merak ettim. Bir de defrize nasıl yapılıyor memnun musun? Alttan çıkan dalgalı saçlar ne oluyor cevaplarsan sevinirim. Sevgiler...

SaR dedi ki...

Esincim defrize saçımı mahvetti, alttan çıkanlar bende sorun olmadı zaten düzenli fön çektiriyordum. Malumiş hayatı :p fön süresini kısalttı tabi ama. L'oreal in düzleştirmesi (x-tenso) şimdiye dek en beğendiğim defrize oldu. Onun dayanma süresi de 3 ay. Saçı nerdeyse yıpratmıyor. Defrizenin yapılışı hangi markayı seçtiğine göre değişir. Boya gibi 2 adımlı oluyor genelde. Saçlarının tümüne veya sadece yeni çıkan dalgalı saçlara uygulanabilir. Düzleştirme , ve saça canlılık, yumuşaklık nem verme diye 2 adımlı x-tenso

Blog Widget by LinkWithin