4 Şubat 2013 Pazartesi

Parfümün Orijinalitesini Test Etmek!

Herkese merhaba,

Bay-Bayan parfümleri satan bu sitenin sahibi Cengiz Bey blogum için okuması çok keyifli bir yazı hazırlamış. Ben okurken çok keyif aldım. Umarım sizler de keyif alırsınız...






SAHTE PARFÜM NASIL ANLAŞILIR?

    Parfüm satın alırken belki de en dikkat etmemiz gereken konu sahte parfümler. Orjinallerine o kadar çok benziyorlar ki sahte olduklarının farkına varmak çok zor. Kullandıktan sonra verdiği zarar ise çekilecek çile değil.
    Sahte parfüm kullanırsak ne mi olur? İlk olarak koku vermesi gereken asıl etkiyi veremez. Kullanıcı için hayal kırıklığı olur. Ancak en önemli tehlikesi sağlığınız için bir tehdit olmasıdır. Sahte parfüm ciltte yara, kaşıntı, kalıcı lekeler bırakabilir. Cilt doktorları hastaların bu tarz şikayetlerinin son yıllarda arttığını söylemiş. Daha tehlikeli olanı ise sahte parfümlerin kanserojen madde içermesi!




    Peki nasıl korunabiliriz? Nasıl sahte parfüm ile gerçek arasındaki farkı anlayabiliriz? Bunun için yaygın olan bir kaç madde var. Gelin beraber bakalım:
   
     * Orjinal parfümler ilk sıkıldığı anda kokusunu hemen vermez. 20 saniye sonra parfümün asıl kokusunu almaya başlarsınız. Sahte parfümlerde kokuyu anında alabilirsiniz.
     * Kokuyu anında alabildiğiniz sahte parfümler uzun vadede başarısızdır. Bir saat sonra bile koku yok olup gidebilir. Orjinal parfüm tende en az bir gün kalır, kıyafetlerinizde ise üç gün boyunca kalabilir.
      * Orjinal parfümü sıktıktan sonra kokusu teninize yavaş yavaş siner. Bir saat boyunca aynı kokuyu vermez.
     * Orjinal parfüm deride yapışkanlık hissi oluşturmaz. Sahte parfüm daha ağır olduğu için derinizde yapışkanlık hissedebilirsiniz.
     * Orjinal parfümü kağıda sıktıktan bir saat sonra kağıdın üzerinde bir renk değişikliği göremezsiniz. Sahte parfümü kağıda sıktıktan bir saat sonra kağıdın sıktığınız bölgesi sararmış olacaktır.
     * Orjinal parfüm alkol kokmaz. Sahte parfümlerde alkol oranı fazladır.
     * Orjinal parfümler üzerinize sıktıktan sonra su gibi akmaz. Sahte parfümlerde su oranı fazla olduğu için akışkanlık gösterir.
     * İçinde su olan parfümü havaya sıktığınızda havada uçuşmaz. Orjinal parfümün kıvamı farklıdır ve havada süzülüverir. Çok su kullanılmış sahte parfümde koku farklılığı olmayabilir. Ancak suyun içindeki bakteriler parfümünüzü bir zehire dönüştürebilir. Bu yüzden parfümün akışkanlığına, havada süzülmesine özellikle dikkat edin!


     * Sahte parfüm üretenler parfüm kabında bulunan her ayrıntıya dikkat ediyor artık. Ama mutlaka sahte parfümlerin kabı orjinallerden farklı olacaktır. Bunu siz anlamıyorsanız bile parfüm ve kozmetik ürünleri satan biri anlayacaktır. 

       Parfüm fiyatları pahalı olduğu için sahte parfümler bazı insanlara daha cazip geliyor olabilir. Ama ciltte oluşabilecek kalıcı bir leke büyük bir pişmanlığa da neden olabilir. Ayrıca günümüzde orjinal parfümleri ucuz fiyata alma şansımız var. İnternetteki indirimleri takip edebilir, havaalanına yolu düşen bir tanıdğımızdan satın almasını rica edebiliriz. Biraz daha güzel kokmak için sağlığımızı riske etmeye hiç gerek yok.


Pin It

1 çok değerli yorum:

Selen dedi ki...

valla ben paranın kolay kazanılmadığını bildiğimden kalkıpta 250 300 tlye bir parfüm orjinal diye veremem madem leke olmasını istemiyoruz boynumuza cildimize değil elbisemize sıkarız olur biter.Bu arada bloğunuzu oldukça beğeniyorum en çok kozmetik postlarınızı beğeniyorum

Blog Widget by LinkWithin